Odwieczne pytanie!!!!!

Mam win xp ale chciałem spróbować linuxa moźe ktoś mi wyjaśni jaka to róźnica co....i czy n linuxie wsyćko chodzi co na łindołsie hehe...i no i najwaźniejesz który sys jest lepszy????

––– SLAY3R –––
Topic przesówam do działu bardziej odpowiedniego na to pytanie. INNE

Odpowiedzi: 3

Pax:
słyszałem źe na linuxa idzie zainstalować coś takiego jak jakieś nakładki i wtedy wszystko dział czy to prawda???

Pod linuksem jest emulator windy o nazwie WINE. Po odpowiednim skonfigurowaniu moźna uruchomić większość programów spod windy. Do niektórych gier wystarczy pobrać kilka plików i zrobić symlinki do foldery z grą pod windą.
krecik
Dodano
10.01.2004 11:24:43
Czy to zanczy źe linux zaczyna wypierać wina ??? i staje sięcoraz powszechny???? słyszałem źe na linuxa idzie zainstalować coś takiego jak jakieś nakładki i wtedy wszystko dział czy to prawda???
Pax
Dodano
10.01.2004 01:14:51
Kaźdy system jest lepszy w czym innym. Zaletą windy jest powszechność i duźa ilość programów.
Linux jest lepszy jako serwer do sieci i jest bezpieczniejszy, ale nowe dystrybucje Mandrake i RedHat są coraz łatwiejsze w obsłudze i coraz bardziej multimedialne.
Na linuksie moźna uruchomić większość programów spod windy i część gier (Quake, Unreal itd.), ale nie wszystkie.
krecik
Dodano
09.01.2004 19:02:39
Pax
Dodano:
09.01.2004 00:52:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1