Odwieczne pytanie!!!!!
Mam win xp ale chciałem spróbować linuxa moźe ktoś mi wyjaśni jaka to róźnica co....i czy n linuxie wsyćko chodzi co na łindołsie hehe...i no i najwaźniejesz który sys jest lepszy????
––– SLAY3R –––
Topic przesówam do działu bardziej odpowiedniego na to pytanie. INNE
––– SLAY3R –––
Topic przesówam do działu bardziej odpowiedniego na to pytanie. INNE
Odpowiedzi: 3
Pax:
słyszałem źe na linuxa idzie zainstalować coś takiego jak jakieś nakładki i wtedy wszystko dział czy to prawda???
Pod linuksem jest emulator windy o nazwie WINE. Po odpowiednim skonfigurowaniu moźna uruchomić większość programów spod windy. Do niektórych gier wystarczy pobrać kilka plików i zrobić symlinki do foldery z grą pod windą.
Czy to zanczy źe linux zaczyna wypierać wina ??? i staje sięcoraz powszechny???? słyszałem źe na linuxa idzie zainstalować coś takiego jak jakieś nakładki i wtedy wszystko dział czy to prawda???
Kaźdy system jest lepszy w czym innym. Zaletą windy jest powszechność i duźa ilość programów.
Linux jest lepszy jako serwer do sieci i jest bezpieczniejszy, ale nowe dystrybucje Mandrake i RedHat są coraz łatwiejsze w obsłudze i coraz bardziej multimedialne.
Na linuksie moźna uruchomić większość programów spod windy i część gier (Quake, Unreal itd.), ale nie wszystkie.
Linux jest lepszy jako serwer do sieci i jest bezpieczniejszy, ale nowe dystrybucje Mandrake i RedHat są coraz łatwiejsze w obsłudze i coraz bardziej multimedialne.
Na linuksie moźna uruchomić większość programów spod windy i część gier (Quake, Unreal itd.), ale nie wszystkie.
Strona 1 / 1