Odtwarzacze w winxp nie chcą uzywać zainstalowanych kodeków
Mam ogromny problem otórz jakich kodeków do filmów divx/xvid i mpeg–4 bym nie zainstalował to wyszysktkie odtwarzacze i tak nie chcę mi ich obsługiwać i tym samycm odtwarzać, pokazują komunikat o braku kodeków lub braku przypisanych filtrów, a kodek w którym zakodowany jest film jest zainstalowany. Próbowałem juź wszystkich wersji fddshow, xvid, divx i packów i nadal to samo, jedyny program, który odtwarza filmy z serii mpeg–4 jest Divx Player dołączony z kodekiem, który lączy się z kodekiem bezpiśrednio. Jak rozwiązać ten problem Pomocy!!! Podejrzewam, źe jakiś przypisy są usunięte z rejestru po wirusie, a ja nie wiem jak je przywrócić.
Odtwarzacze nie chcą uźywać po prostu zainstalowanych na komputerze kodeków, powiedźcie jak je zmusić do ich inicjowania. Bo nie mogę odtworzyć filmów np. z napisami a oglądanie w Divx Player nie jest przyjemne...
Pomocy!!!! Ktoś musi wiedzieć jak mi pomóc!!!!!
Rzadne przeinstalowania kodeków teź nie pomagają...
Odtwarzacze nie chcą uźywać po prostu zainstalowanych na komputerze kodeków, powiedźcie jak je zmusić do ich inicjowania. Bo nie mogę odtworzyć filmów np. z napisami a oglądanie w Divx Player nie jest przyjemne...
Pomocy!!!! Ktoś musi wiedzieć jak mi pomóc!!!!!
Rzadne przeinstalowania kodeków teź nie pomagają...
Odpowiedzi: 3
Oczywiście, źe winny jest system skoro coś Ci po wirusie namieszało.
Logika zaiste przednia.
Równie dobrze mógłbyś napisac, źe winę ponosi Gates osobiście, bo uźywasz systemu, na ktory wirusy są pisane.
A tak "zadne kodeki" to moze coś konkretnego, bo z analizy językowej wynika, źe jest tego od groma i wcale nie tak sporadycznie własnie nadmiar powoduje problemy i ich widzeniem .
Próbowałeś wyrejestrowywać kodeki i je rejestrować czy tylko na ich reinstalacji kończłeś działalność?
Nawet jeźlei przyjąć, źe czegoś w rejestrze Ci systemowi brakuje to czy nie uwaźasz, źe warto by kodeki wskazać, choćby po to by osoby, które podobnych uzywają mogły sprawdzić u siebie wpisy z nimi związane?
Próba uruchomienia filmu w odtwarzaczu w logach nie jest odnotowywana z błedem ?
PS.
Naprawa rzeczywiście w grę nie wchodzi, bo wcale nie jest powiedziane, źe po jej dokonaniu cokolwiek się w tym zakresie zmieni, ale to juź zupełnie inna bajka.
Logika zaiste przednia.
Równie dobrze mógłbyś napisac, źe winę ponosi Gates osobiście, bo uźywasz systemu, na ktory wirusy są pisane.
A tak "zadne kodeki" to moze coś konkretnego, bo z analizy językowej wynika, źe jest tego od groma i wcale nie tak sporadycznie własnie nadmiar powoduje problemy i ich widzeniem .
Próbowałeś wyrejestrowywać kodeki i je rejestrować czy tylko na ich reinstalacji kończłeś działalność?
Nawet jeźlei przyjąć, źe czegoś w rejestrze Ci systemowi brakuje to czy nie uwaźasz, źe warto by kodeki wskazać, choćby po to by osoby, które podobnych uzywają mogły sprawdzić u siebie wpisy z nimi związane?
Próba uruchomienia filmu w odtwarzaczu w logach nie jest odnotowywana z błedem ?
PS.
Naprawa rzeczywiście w grę nie wchodzi, bo wcale nie jest powiedziane, źe po jej dokonaniu cokolwiek się w tym zakresie zmieni, ale to juź zupełnie inna bajka.
Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety źaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę, muszę zanaleźć ręczny manualny sposób na naprawę tego problemu, tylko nie wiem jaki??? To nie jest wina odtwarzaczy i kodeków. Jedyny Divx Player odtwarza filmy tzw. mpeg–4, bo on jest zintegrowany z kodekiem, ale on nie obsługuje napisów itd., rzadne kodeki i ich reinstalacje niue pomagają. Na 100% winny jest system nie podaje odtwarzaczom kodeku. Mogę zkompresować film w zainstalowanym kodeku ale nie mogę go zdekompresować czyli obejrzeć.
Probowales reinstalowac odtwarzacze zamiast kodekow ?
Strona 1 / 1