Odtwarzacze w winxp nie chcą uzywać zainstalowanych kodeków

Mam ogromny problem otórz jakich kodeków do filmów divx/xvid i mpeg–4 bym nie zainstalował to wyszysktkie odtwarzacze i tak nie chcę mi ich obsługiwać i tym samycm odtwarzać, pokazują komunikat o braku kodeków lub braku przypisanych filtrów, a kodek w którym zakodowany jest film jest zainstalowany. Próbowałem juź wszystkich wersji fddshow, xvid, divx i packów i nadal to samo, jedyny program, który odtwarza filmy z serii mpeg–4 jest Divx Player dołączony z kodekiem, który lączy się z kodekiem bezpiśrednio. Jak rozwiązać ten problem Pomocy!!! Podejrzewam, źe jakiś przypisy są usunięte z rejestru po wirusie, a ja nie wiem jak je przywrócić.
Odtwarzacze nie chcą uźywać po prostu zainstalowanych na komputerze kodeków, powiedźcie jak je zmusić do ich inicjowania. Bo nie mogę odtworzyć filmów np. z napisami a oglądanie w Divx Player nie jest przyjemne...
Pomocy!!!! Ktoś musi wiedzieć jak mi pomóc!!!!!
Rzadne przeinstalowania kodeków teź nie pomagają...

Odpowiedzi: 3

Oczywiście, źe winny jest system skoro coś Ci po wirusie namieszało.
Logika zaiste przednia.
Równie dobrze mógłbyś napisac, źe winę ponosi Gates osobiście, bo uźywasz systemu, na ktory wirusy są pisane.
A tak "zadne kodeki" to moze coś konkretnego, bo z analizy językowej wynika, źe jest tego od groma i wcale nie tak sporadycznie własnie nadmiar powoduje problemy i ich widzeniem .
Próbowałeś wyrejestrowywać kodeki i je rejestrować czy tylko na ich reinstalacji kończłeś działalność?

Nawet jeźlei przyjąć, źe czegoś w rejestrze Ci systemowi brakuje to czy nie uwaźasz, źe warto by kodeki wskazać, choćby po to by osoby, które podobnych uzywają mogły sprawdzić u siebie wpisy z nimi związane?

Próba uruchomienia filmu w odtwarzaczu w logach nie jest odnotowywana z błedem ?
PS.
Naprawa rzeczywiście w grę nie wchodzi, bo wcale nie jest powiedziane, źe po jej dokonaniu cokolwiek się w tym zakresie zmieni, ale to juź zupełnie inna bajka.
Rebe
Dodano
09.12.2005 09:49:14
Mój problem to nie kodeki ani nie odtwarzacze, wszystko to testowałem. Winny jest system Microsoft Windows XP SP2, niestety źaden format, czy naprawa systemu z płyty instalacyjnej nie wchodzi w grę, muszę zanaleźć ręczny manualny sposób na naprawę tego problemu, tylko nie wiem jaki??? To nie jest wina odtwarzaczy i kodeków. Jedyny Divx Player odtwarza filmy tzw. mpeg–4, bo on jest zintegrowany z kodekiem, ale on nie obsługuje napisów itd., rzadne kodeki i ich reinstalacje niue pomagają. Na 100% winny jest system nie podaje odtwarzaczom kodeku. Mogę zkompresować film w zainstalowanym kodeku ale nie mogę go zdekompresować czyli obejrzeć.
FKR
Dodano
09.12.2005 09:38:46
Probowales reinstalowac odtwarzacze zamiast kodekow ?
EL NINO
Dodano
08.12.2005 20:50:42
FKR
Dodano:
08.12.2005 17:15:25
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1