Odtwarza zamiast sciągac
Gdy włączam jakis link na stronie to zamiast sciagac film to zaczyna go odtwarzac. Co trzeba zmienic aby wszystko wrocilo do normy.
pozdr
pozdr
Odpowiedzi: 12
To dobrze ze dziala, poniewaz nastepna "porada" brzmialaby: "format C:" :P .
Wielkie dzieki teraz wszytko dziala w 100% poprawnie :):):):):)
Ten sposob ktory opisalem powinien wystarczyc, ale masz chyba upartego IE :wink: .
Co to za pliki ? Avi ? Mpeg ?
Wejdz do rejestru, do:
HKEY_CLASSES_ROOTMIMEDatabaseContent Type
odszukaj video/avi i video/mpeg
W prawym oknie pojawi Ci sie miedzy innymi wpis "CLSID" z wartoscia powiedzmy "{22d6f312–b0f6–11d0–94ab–0080c74c7e95}". Zmienisz ta wartosc dodajac za otwierajacym ja nawiasem a przed dwojka, znak minus. Po zmianie powinna wygladac tak:
{–22d6f312–b0f6–11d0–94ab–0080c74c7e95}
Zmiane przeprowadz zarowno dla video/avi jak i video/mpeg. IE powinien sie teraz zapytac co zrobic z plikiem a Ty pozniej usuniesz te minusy.
Co to za pliki ? Avi ? Mpeg ?
Wejdz do rejestru, do:
HKEY_CLASSES_ROOTMIMEDatabaseContent Type
odszukaj video/avi i video/mpeg
W prawym oknie pojawi Ci sie miedzy innymi wpis "CLSID" z wartoscia powiedzmy "{22d6f312–b0f6–11d0–94ab–0080c74c7e95}". Zmienisz ta wartosc dodajac za otwierajacym ja nawiasem a przed dwojka, znak minus. Po zmianie powinna wygladac tak:
{–22d6f312–b0f6–11d0–94ab–0080c74c7e95}
Zmiane przeprowadz zarowno dla video/avi jak i video/mpeg. IE powinien sie teraz zapytac co zrobic z plikiem a Ty pozniej usuniesz te minusy.
tak ale to nic nie zmienilo
sz:
nie ta opcja nie byla zaznaczona
Zaznaczyłes juz ??
nie ta opcja nie byla zaznaczona
Miales zalaczone ? Jesli tak, to czy probowales najpierw odznaczyc i nacisnac OK a pozniej zaznaczyc ?
niestety to nie pomoglo
Pewnie kiedys wczesniej zaznaczyles aby sie cos otwieralo i zaznaczyles by IE nie pytal o to ponownie.
Teraz wejdz przez Narzedzia –> Opcje folderow –> Typy plikow na wlsciwy rodzaj plikow i w Zaawansowane zaznacz "Potwierdz otwarcie po pobraniu".
Teraz wejdz przez Narzedzia –> Opcje folderow –> Typy plikow na wlsciwy rodzaj plikow i w Zaawansowane zaznacz "Potwierdz otwarcie po pobraniu".
wiem ze tak sie da sciagnac film. Mi chodzi o to zeby sciaganie walczalo sie automatycznie gdyz jak mam zainsalowanego DAP nie wlacza sie on zeby sciagac plik.
wiem ze tak sie da sciagnac film. Mi chodzi o to zeby sciaganie walczalo sie automatycznie gdyz jak mam zainsalowanego DAP nie wlacza sie on zeby sciagac plik.
Na link kliknij prawym przyciskiem myszy i potem "zapisz element docelowy jako".
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1