Odmowa dostępu w XP–ku
Czy ktos moze mi pomoc bo mam powzny problem
mianowicie kilka dni temu musialem sformatowac dysk
zainstalowalem system od nowa ale tym razem na innej partycji bo chcialem zostawic sobie potrzebne dokumenty. I tu jest wlasnie problem bo nie moge otworzyc teraz katalogu z dokumentami z tamtego systemu sprzed foramtowania. kiedy proboje otworzyc wyskakuje okienko i jest tam napoisane ze odmowa dostepu, nie mam pojecia dlaczego tak jest. Bardzo bym prosil o pomoc bo te dokumenty sa mi bardzo potrzebne . Jesli ktos wie co zrobic zeby otworzyc ten katalog to prosze o wskazowki. Dziekuje
mianowicie kilka dni temu musialem sformatowac dysk
zainstalowalem system od nowa ale tym razem na innej partycji bo chcialem zostawic sobie potrzebne dokumenty. I tu jest wlasnie problem bo nie moge otworzyc teraz katalogu z dokumentami z tamtego systemu sprzed foramtowania. kiedy proboje otworzyc wyskakuje okienko i jest tam napoisane ze odmowa dostepu, nie mam pojecia dlaczego tak jest. Bardzo bym prosil o pomoc bo te dokumenty sa mi bardzo potrzebne . Jesli ktos wie co zrobic zeby otworzyc ten katalog to prosze o wskazowki. Dziekuje
Odpowiedzi: 5
Zakladka "Zabezpieczenia" (Udostepnianie i zabezpieczenia) widoczna po wylaczeniu prostego udostepniania plikow w Narzedzia –> Opcje folderow –> Widok.
ktore windowsy i jaki system plikow?
ale ja nie mam takiej zakladki bezpieczenstwo jak mam zrobic zeby miec taka zakladke?
zaloguj sie jako uzytkownik z prawami administratora
tupnij prawym przyciskiem myszy na partycje/katalog/plik
wybierz wlasciwosci –> zakladka bezpieczenstwo
wcisnij przycisk zaawansowane (na dole zakladki w prawym rogu), teraz przejdz do zakladki "Wlasciciel i dodaj swoje konto.
Mozesz dokonac takiej operacji z konta kazdego uzytkownika ktory ma prawa do przejecia obiektu.
tupnij prawym przyciskiem myszy na partycje/katalog/plik
wybierz wlasciwosci –> zakladka bezpieczenstwo
wcisnij przycisk zaawansowane (na dole zakladki w prawym rogu), teraz przejdz do zakladki "Wlasciciel i dodaj swoje konto.
Mozesz dokonac takiej operacji z konta kazdego uzytkownika ktory ma prawa do przejecia obiektu.
Moze sprobuj uruchomic kompa np. z dyskietki startowej windowsa 98, millenium, potem odpal z DOSa NortonCommandera (musisz go sciagnac z internetu) i skopiuj pliki za pomocą tego programu do innego miejsca w dysku, np do nowego folderu.
Strona 1 / 1