ODMOWA DOSTEPU DO "ZARZĄDZAJ"
mam taki problem, ze jak klikam prawym przyciskiem myszki na ikonke " mój komputer" i na zarządzaj to wyskakuje mi komunikat "ODMOWA DOSTĘPU", ale moge sie do niego dostać przez panel sterowania i "narzędzia administracyjne...spotkał się moźe ktoś z takim problemem?? co jest nie tak w systemie, ze nie działa mi pierwszy sposób, do niedawna zawsze działal :((
Odpowiedzi: 9
krzys29:
nie rozumiem tylko tego cyt."Pózniej zapisujesz wszystko i na ten plik klikasz dwukronie, potwierdasz decyzje"
wyczysciLem tekst, wkleiłem ten który napisałeś, zapisałem,zamykam edytor, klikam dwukrotnie na ten plik tekstowy, ale niewiem o co chodzi chodzi teraz z potwierdzeniem decyzji??
musisz jeszcze zmienić nazwe tego pliku tekstowego na jakąś z rozszerzeniem .reg (zamiast .txt)
nie rozumiem tylko tego cyt."Pózniej zapisujesz wszystko i na ten plik klikasz dwukronie, potwierdasz decyzje"
wyczysciLem tekst, wkleiłem ten który napisałeś, zapisałem,zamykam edytor, klikam dwukrotnie na ten plik tekstowy, ale niewiem o co chodzi chodzi teraz z potwierdzeniem decyzji??
Teraz otwórz sobie w notatniku jeden z tych plików, wykasuj z niego wszystko i wklej coś takiego:
+ jeśli sam nie wylaczałeś zintegrowanego wypalania płyt
Pózniej zapisujesz wszystko i na ten plik klikasz dwukronie, potwierdasz decyzje. Mam nadzieje, ze teraz skrótu myślowego nie wprowadziłem.
krzys29:
Windows Registry Editor Version 5.00
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\comdlg32]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoDrives"=–
"NoViewOnDrive"=–
"NoDriveAutoRun"=–
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowCpl]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictCpl]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictRun]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
[–HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
+ jeśli sam nie wylaczałeś zintegrowanego wypalania płyt
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoCDBurning"=–
Pózniej zapisujesz wszystko i na ten plik klikasz dwukronie, potwierdasz decyzje. Mam nadzieje, ze teraz skrótu myślowego nie wprowadziłem.
pierwszy plik tekstowy:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\comdlg32]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091
"NoDrives"=dword:00000000
"NoViewOnDrive"=dword:00000000
"NoDriveAutoRun"=hex:ff,ff,ff,03
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowCpl]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictCpl]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictRun]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
drugi plik tekstowy:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
"NoCDBurning"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\NonEnum]
"{BDEADF00–C265–11D0–BCED–00A0C90AB50F}"=dword:00000001
"{6DFD7C5C–2451–11d3–A299–00C04F8EF6AF}"=dword:40000021
"{0DF44EAA–FF21–4412–828E–260A8728E7F1}"=dword:00000020
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Ratings]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system]
"dontdisplaylastusername"=dword:00000000
"legalnoticecaption"=""
"legalnoticetext"=""
"shutdownwithoutlogon"=dword:00000001
"undockwithoutlogon"=dword:00000001
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\ActiveDesktop]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\comdlg32]
"NoDriveTypeAutoRun"=dword:00000091
"NoDrives"=dword:00000000
"NoViewOnDrive"=dword:00000000
"NoDriveAutoRun"=hex:ff,ff,ff,03
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowCpl]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\DisallowRun]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictCpl]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer\RestrictRun]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Uninstall]
drugi plik tekstowy:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies]
"NoCDBurning"=dword:00000000
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\NonEnum]
"{BDEADF00–C265–11D0–BCED–00A0C90AB50F}"=dword:00000001
"{6DFD7C5C–2451–11d3–A299–00C04F8EF6AF}"=dword:40000021
"{0DF44EAA–FF21–4412–828E–260A8728E7F1}"=dword:00000020
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Ratings]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\system]
"dontdisplaylastusername"=dword:00000000
"legalnoticecaption"=""
"legalnoticetext"=""
"shutdownwithoutlogon"=dword:00000001
"undockwithoutlogon"=dword:00000001
Bobik, nie pisz skrotowo :P .
krzys, nie "w tym miejscu" czyli w rejestrze, a w Documents and Settings w folderze o nazwie Twojego profilu/nicku.
krzys, nie "w tym miejscu" czyli w rejestrze, a w Documents and Settings w folderze o nazwie Twojego profilu/nicku.
nie mam takiego katalogu o nazwie "profil" w tym miejscu
Ta wartość chyba ukrywa opcję "Zarządzaj" w menu kontekstowym mojego komputera, a nie blokuje samego modułu.
krzys29, w uruchom wpisujesz:
regedit /e 1.txt HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
regedit /e 2.txt HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
W katalogu profilu znajdziesz dwa pliki tekstowe, podaj ich treść tutaj
krzys29, w uruchom wpisujesz:
regedit /e 1.txt HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
regedit /e 2.txt HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
W katalogu profilu znajdziesz dwa pliki tekstowe, podaj ich treść tutaj
niestety nie mam takiej wartosci " NoManageMyComputerVerb"w rejestrze...proszę o dalszą pomoc :(
a nic nie popsuje ?? , bo w rejestrze nigdy nie grzebalem