odmowa dostępu do plików – jak to zmienić?
Witam.
Mam duźy problem z dostępem do moich plików znajdujących się na dysku D, po nowej instalacji systemu windows xp na dysku C. Po kliknięciu na jakiś plik na dysku D wyskakuje komunikat "odmowa dostępu". Próbowałem działać tak jak to opisano na tym forum pod linkiem http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq2 w rozdziale Przejmowanie uprawień, niestety nic to nie zmienia. Mimo, źe w zakładce Zabezpieczenia mam jako adminstrator pełną kontrolę i wszystko uprawienia zaznaczone wciąź nie mam dostępu do tych plików. Natomiast w zakładce Zabezpieczenia – zaawansowane – uprawnienie w tej tabelce mam: uprawnienie–pełna kontrola, a odziedziczone po–nie odziedziczone. Oczywiście zaznaczałem okienko: Dziedzicz po obiekcie.. ale nic to nie zmienia. Dodam źe z mojego komputera korzystam sam i nie ma w nim innych kont uźytkownika.
Mam duźy problem z dostępem do moich plików znajdujących się na dysku D, po nowej instalacji systemu windows xp na dysku C. Po kliknięciu na jakiś plik na dysku D wyskakuje komunikat "odmowa dostępu". Próbowałem działać tak jak to opisano na tym forum pod linkiem http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=29728#faq2 w rozdziale Przejmowanie uprawień, niestety nic to nie zmienia. Mimo, źe w zakładce Zabezpieczenia mam jako adminstrator pełną kontrolę i wszystko uprawienia zaznaczone wciąź nie mam dostępu do tych plików. Natomiast w zakładce Zabezpieczenia – zaawansowane – uprawnienie w tej tabelce mam: uprawnienie–pełna kontrola, a odziedziczone po–nie odziedziczone. Oczywiście zaznaczałem okienko: Dziedzicz po obiekcie.. ale nic to nie zmienia. Dodam źe z mojego komputera korzystam sam i nie ma w nim innych kont uźytkownika.
Odpowiedzi: 9
adam m – art23 napisał co mu slina na klawisze przyniosła, a Ty – jako ten leming – za nim pobiegłes.
Ileź to juź razy na forum pisano, źe bez agenta odzyskiwania, a sam napisałeś, źe go nie utworzyłeś, po reinstalacji systemu pliki zaszyfrowane tylko miejsce zajmują.
Ileź to juź razy na forum pisano, źe bez agenta odzyskiwania, a sam napisałeś, źe go nie utworzyłeś, po reinstalacji systemu pliki zaszyfrowane tylko miejsce zajmują.
Ludzie, jak to zrobić? Skanuję go [tym programem PC Inspector File Recovery]na rózne sposoby i ciągle wyskakują mi tylko te skasowane kiedyś pliki na C. A na D cisza! Czytałem oczywiście to co mi poleciłeś, poleciłaś? kamaa ale tam głownie opisują jak odzyskać pliki skasowane, a nie jak w moim przypadku zaszyfrowane po formatowaniu dysku C. Jeśli ktoś dobrze zna ten program, please help me!!!
No niestety po skanowaniu programem PC Inspector File Recovery znajduje mi tylko pliki które kiedyś skasowałem z dysku C. Rzeczy, które mam "zaszyfrowane" na dysku D jakoś nie zauwaźa
Ściągnąłem te programik PC Inspector File Recovery. Niestety pojęcia nie mam jak się nim posłuźyć. Podpowiecie coś?
art23 dzięki, dałeś mi nadzieję, źe moźe będzie dobrze. Tylko jak to zrobiłeś krok po kroku? Ten program Inspector File Recovery da się ściągnąć z sieci? Ciekawi mnie teź czemu musiałeś formatować dysk D?, czyźbyś nie mógł usunąć tych "zablokowanych" plików? [ja mogę].
Pozdrawiam
Pozdrawiam
2 tygodnie temu miałem dokładnie ten sam problem.
Ja uźyłem do odzyskania plików PC Inspector File Recovery.Fakt źe musiałem przenieść 16 giga danych na inną partycję i zformatować dysk D ,ale udało się odzyskać wszystko.
Ja uźyłem do odzyskania plików PC Inspector File Recovery.Fakt źe musiałem przenieść 16 giga danych na inną partycję i zformatować dysk D ,ale udało się odzyskać wszystko.
Poczytałem trochę szerzej to forum. Boję się,źe juź po plikach. One wcześniej były szyfrowane ale jak, nie pamiętam [podpisy pod nimi wyświetlały się na zielono]. Spróbowałem tego programu EFS Recovery ale nie pomogło. Miałem tam 26 giga materiału. Napiszcie, czy na 100% straciłem to wszystko?! Acha, dwa krótkie filmiki, które teź tam były otwierają się normalnie, czy to nie dziwne?
A czy te zbiory były wcześniej szyfrowane systemowym EFSem? Oczywiście certyfikatów zabezpieczeń nie wyeksportowano?
Jeźeli tak, moźesz spróbować uźyć programu, załóźmy EFS Recovery lub odpowiednika, ale... na wiele nie licz.
Jeźeli tak, moźesz spróbować uźyć programu, załóźmy EFS Recovery lub odpowiednika, ale... na wiele nie licz.
Strona 1 / 1