Odinstalowanie Windows 98.
Witam. Czy ma ktoś z Was sugestię, jak odpowiedzieć na moje pytanie ? Posiadam komputer, na którym na 2 róźnych partycjach mam zainstalowane 2 systemy: Windows 98 i XP. Jak prawidłowo odinstalować Windows 98 i wszystkie na nim zainstalowane programy, tak, źeby zniknęło mi menu z wyborem systemu do uruchamiania ? Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi.
PChrap
PChrap
Odpowiedzi: 6
Wyedytuj boot.ini usuwając linijkę z W98 w nazwie, katalogi Windowsa z C: teź moźesz opróźnić, ale pozostawiając pliki ktore wyźej zostały wymienione.
mam identyczny problem.
najpierw miałem windowsa 98 na C, teraz mam xp na d.
co zrobic zeby nie było tego menu z wyborem systemu...dodam ze nie che formatować c bo juź troche mam tam plików....
najpierw miałem windowsa 98 na C, teraz mam xp na d.
co zrobic zeby nie było tego menu z wyborem systemu...dodam ze nie che formatować c bo juź troche mam tam plików....
Moźe i moźna, ale najpierw trzeba skopiować pliki takie jak Boot.ini, NTLDR Ntdetect.com
Po formacie przekopiujesz je spowrotem na partycje C:
Po formacie przekopiujesz je spowrotem na partycje C:
a nie mozna po prostu sformatować c ??????
Najpierw byl zainstalowany Windows 98 na partycji C:, potem Windows XP na D:.
W jakiej kolejności były instalowane te systemy i który jest konkretnie na któej partycji?
Pewnie wystarczy skopiować pliki startowe i poprawić wpis boot.ini, ale bez tych informacji trudno jednoznacznie zawyrokować.
Pewnie wystarczy skopiować pliki startowe i poprawić wpis boot.ini, ale bez tych informacji trudno jednoznacznie zawyrokować.
Strona 1 / 1