Odczyt partycji NTFS - jak?

Mam następujący problem: z jakiegoś powodu nie chce uruchomić mi się Windows XP Professional - ładuje się strona tytułowa po czym komputer się resetuje. Nie to jest jednak problemem. Jestem laikiem w sprawach komputerowych i postanowiłem po prostu przeformatować partycję systemową i zainstalować system na nowo. Nie chcę jednak tracić danych zapisanych na formatowanej partycji i chciałbym skopiować najważniejsze pliki za pomocą programu uruchamianego bezpośrednio z CD lub dyskietki. Myślałem o dyskietce startowej Win 98, ale po jej uruchomieniu nie są wykrywane partycje NTFS tylko FAT 32 (z tego co się orientuję jest to sprawa całkowicie normalna - w czasie tworzenia dyskiów z Win 98 system NTFS nie był jeszcze stosowany i brak jest kompatybilności w górę). Czy ktoś jest w stanie polecić mi jakiś program nadający się do rozwiązania tego typu problemu?

Odpowiedzi: 3

Błąd wnioskowania - nie uważam, że w szukaniu rozwiązania umieszczanie tematu na różnych forach jest ich "zaśmiecaniem". Najzwyczajniej w świecie nie chciało mi się ani linkować do jamy ,ani opisywać tego raz jeszcze. Sta to odesłanie w takiej formie.
Rebe
Dodano
09.07.2007 08:51:56
Zgadza się, pisałem w sumie na czterech forach komputerowych. Z jednej strony to rzeczywiście może wyglądać na niepotrzebne zaśmiecanie forów, ale przecież fora mają pomagać ludziom, a jeżeli ktoś ma taki sam problem jak ja to ma większą szansę na znalezienie odpowiedzi jeśli jest ona umieszczona w internecie kilka razy (nie mówiąc o tym, że ja też mam większą szansę na znalezienie pomocy). Jeśli jednak ktoś (moderator?) uważa że złamałem regulamin tego forum to niech da znać - usunę post. I dzięki za odpowiedź na jamie.
octopus18
Dodano
08.07.2007 20:54:00
Trzeci raz to widzę ( trzecie forum ) - wróć na jamę po odpowiedź ( tym razem nawet nie zlinkuję).
Rebe
Dodano
08.07.2007 19:39:24
octopus18
Dodano:
08.07.2007 19:00:34
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1