ochrona systemu plików
Uruchomiłem taki mały programik, który się nazywa Windows XP POWER LiTE 2.0 build 1100. Miał być fajny i wszystko przyspieszać ale niestety...
Przy kaźdym uruchomieniu Windows XP musze wkładać płyte instalacyjną bo włącza się ochrona systemu plików i uzupełnia brakujące dll. Poza tym jest problem z wyłączeniem systemy bo poprostu opcja taka przestała działać. A jeszcze do tego nie ściągają mi się wiadomości przez Microsoft Outlooka. Pokazuje mi tylko źe łączy się z serwerem i nic.
Programiku zdecydowanie nie polecam. A moźe ktoś wie jak sobie poradzić i przywrócić poprzednie ustawienia.
Przy kaźdym uruchomieniu Windows XP musze wkładać płyte instalacyjną bo włącza się ochrona systemu plików i uzupełnia brakujące dll. Poza tym jest problem z wyłączeniem systemy bo poprostu opcja taka przestała działać. A jeszcze do tego nie ściągają mi się wiadomości przez Microsoft Outlooka. Pokazuje mi tylko źe łączy się z serwerem i nic.
Programiku zdecydowanie nie polecam. A moźe ktoś wie jak sobie poradzić i przywrócić poprzednie ustawienia.
Odpowiedzi: 8
No u mnie niestety nie działa. Pewnie zostaje mi format i nie będę się bawił takimi durnowatymi programami :(
Wpisz w uruchom sfc /revert
u mnie pomogło
u mnie pomogło
Ochrona plikow systemu windows
Zajrzyj do klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\Windows File Protection i zobacz czy nie masz wpisu SfcScan o wartosci 1. Jak tak to usuń wpis
Mozna: http://www.winguides.com/registry/display.php/790/
No i niestety nic z tego. Cały czas przy uruchamianiu systemu muszę wkładać płytę. Moźe da rade to obejść i zrobić tak źeby komputer nie sprawdzał za kaźdym razem plików?
start=>> uruchom sfc /scannow
Spróbuj przywracania systemu lub w XP POWER LiTE zobacz czy nie ma moźliwości przywrócenia wartości przed zmianami (nie znam progsa nie wiem czy coś takiego jest).
hmmm moze ten program przy instalacji podmienia pliki i dlatego wlancza sie system ochrony plikow i trzeba wtedy to anulowac.Mialem podobny problem jak instalowalem skury Longhorn'a do XP i trzeba bylo porostu anulowac i podmienil i wszystko gralo..
a co do tych programow odchudzających to nie polecam bo zawsze cos namieszją ;/
a co do tych programow odchudzających to nie polecam bo zawsze cos namieszją ;/
Strona 1 / 1