obudowa pieca

jakis czas temu sciagnałem boczną blachę z obudowy co by mie sie komp nie grzał. i poskutkowało – było wewnatrz chłodno, dopiero po kilku godzinach robilo sie cieplej. ale niestety bez obudowy na podzespołach osoadza sie wiecej kurzu. i teraz pytanie – czy lepiej miec zimno i kurz, czy moźe czystość i skwar wewnątrz?? i nie polecajcie mi zadnych zestawow do chlodzenia kompa!

Odpowiedzi: 10

nikt:
spiderko:
O ile masz płynną regulacje w spręźarce to metodą prób (nie błedów)...

regulacja oczywiśćie jest,ale mam dziwne przeczucie, ze jak sie za to wezme to moge "przesadzic" :D wiec bardziej ekonomicznie bedzie zaopatrzyc sie w ten "spray" :)

Co do spręźarki – czyściłem kompa wczoraj włąśnie za jej pomocą, ciśnienie nabija spore bo do lakierowania mebli normalnie słuźy.Nie przyciskałem spustu przy pistolecie na fula ale robiłem to na wyczucie i z kompem wszystko w porządku(kurzu fruwało sporo bo pierwszy raz od czterech lat to robiłem,jak widać i bez elektostatyki da rade) :wink:
maq123
Dodano
13.06.2005 00:37:32
nie no z tą fasolką, i obejs***ą płytą to polewka :lol: Ja czyszczę odkurzaczen i pędzelkiem. Oczywiście delikatnie coby nigdzie rurą nie klupnąć zasysam a miękkim pędzelkiem z sierści jakiejś wiewiurki chyba bo w sklepie plastycznym taki kupiłem delikatnie wymialam nalot z kompa i tak robię od zawsze. No moźe w Comodore C64 tak nie robiłem. :wink:
Pan i pastuch
Dodano
13.06.2005 00:30:03
Bardzo skuteczne w czyszczeniu wnetrza kompa sa stare typy odkurzaczy z PREDOMu. Nalezy tylko z drugiej strony zalozyc koncowke
Vanguard
Dodano
12.06.2005 23:56:06
Nie uśmiecha mi się wkładania rurki do "generatora wiatrów", no i ...

– co słychać stary?
– eee, czyściłem wczoraj kompa i obsr...em całą płyte główną :oops:

:D
spiderko
Dodano
12.06.2005 20:07:29
spiderko:
Jak wolisz, ja nie mam spręźarki ale pompke noźną do materaców – wywiewa jak wichura. Cena spręźonego powietrza jest zniechęcająca.

Spiderko,zawsze pozostaje fasolka,gaz za darmo :mrgreen:
MarcinX
Dodano
12.06.2005 19:37:21
Jak wolisz, ja nie mam spręźarki ale pompke noźną do materaców – wywiewa jak wichura. Cena spręźonego powietrza jest zniechęcająca.
spiderko
Dodano
12.06.2005 19:17:54
spiderko:
O ile masz płynną regulacje w spręźarce to metodą prób (nie błedów)...

regulacja oczywiśćie jest,ale mam dziwne przeczucie, ze jak sie za to wezme to moge "przesadzic" :D wiec bardziej ekonomicznie bedzie zaopatrzyc sie w ten "spray" :)
nikt
Dodano
12.06.2005 17:46:52
O ile masz płynną regulacje w spręźarce to metodą prób (nie błedów) zobaczysz przy jakim ciśnieniu dobrze się czyści bebechy komputera. Jak ci kondensatory i scalaki będą latały w róźne kierunki to bedzie oznaczało iź trochę przesadziłeś.
spiderko
Dodano
12.06.2005 17:11:07
mam pytanko odnosnie sprezonego powietrza do wydmuchiwania kurzu: jakie powinno byc jego cisnienie?
wiem ze mozna sobie kupic takie powietrze w sprayu,ale ja zastanawiam sie nad mozliwoscia uzycia spręźarki(do ktorej to mam dostep, a ktora to spręźa do 10 atmosfer),chcialem sprawdzic cisnenie w tych puszkach w ofertach sklepow w sieci ale pisza tylko,ze idealne do tego do tamtego,ze zapobiegaja osadzaniu ladunkow elektrost. itd.,ale nigdzie nie moge znalezc jakie jest tam cisnienie
bardzo dziekuje jesli ktos bedzie laskaw mi odpowiedziec :)
nikt
Dodano
12.06.2005 15:32:08
Lepiej mieć chłodniej a potem wydmuchać kurz np.powietrzem.
MarcinX
Dodano
12.06.2005 13:44:09
Tyran
Dodano:
12.06.2005 13:37:27
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1