Obraz mruga

Mam kartę RADEON 9200SE i zdarzają mi się problemy z niektórymi grami. Obecnie właczając Sims 2 po załadowaniu juź ekranu z budynkami obraz jest w większości czerwony i niektóre obiekty mrugają. Juź wcześniej mi się to zdarzało, ale wystarczyło jak w opcjach gry zmieniałem z DirectX na OpenGl (albo odwrotnie). Niestety w Sims 2 nie ma takiej opcji. Moźna coś z tym zrobić?
Dodam tylko, źe mam procesor Sempron 1800, płyta główna to Ascrock na SIS.
Z góry dzięki za pomoc

Odpowiedzi: 9

Nie, to nie są sterowniki z CCC poniewaź te ostatnie działają z Radeonami (chyba) od 9500.
Ale nie waźne, udało się. Po prostu zostały mi pozostałości po sterownikach Omegi. Tak jak sugerował MarcinX (dzięki). Usunąłem wszystkie pozostałości sterownikach i wgrałem najnowsze Catalyst.
Z drugiej strony trochę mnie to zastanawia. Za pierwszym razem jak mi obraz w ten sposób migotał, to Omega pomogła. A teraz działa tylko Catalyst. Ciekawe jak często będę musiał zamieniać te sterwoniki.
Dzięki wam wszystkim
Afro
Dodano
29.09.2004 23:53:34
Afro a nie są to przypadkiem Catalyst z nowym panelem CCC ?
McScr@by
Dodano
29.09.2004 22:34:13
większość gier jest wporządku.Więc raczej karta nie powinna być uszkodzona. Jak na razie miałem chyba tylko 3 takie przypadki. Przy pierwszym wystarczyło zmienić w opcjach gry (pisałem o tym na początku). Przy drugim zmieniłem sterowniki na Omega i było ok. Jak na razie tylko tutaj mam większy problem.
Afro
Dodano
29.09.2004 22:32:30
Jeśli wszystkie te sztuczki nie pomogą to moźe po prostu karta ma problem z grą i tyle. Nie byłby to pierwszy taki przypadek.
A jak wygląda sprawa z innymi grami ?
Blazkowicz
Dodano
29.09.2004 22:25:51
Karta nie jest najwyźszych lotów, więc sprawdził bym tak :
to co koledzy pisali odinstalować aplikacje ster – posprzątać, restart uruchomić komputer na systemowych i wgrać z oryginalnej płyty i sprawdzić.

Jak będzie dobrze odinstalować – restart–systemowe i nowe i restart.

Jak jest dojście do karty wyjąć wyczyścić złącze, wentylator i zobaczyć czy się nie grzeje.

Moźe warto wgrać nowy sterownik do AGP.
JNJN
Dodano
29.09.2004 20:46:36
Nic nie podkręcałem. Spróbuję z tymi sterownikami, chociaź osobiście wątpię w ten pomysł.
Afro
Dodano
29.09.2004 20:36:31
Odinstaluj stare sterowniki,posprzątaj wpisy po nich np. Driver Cleaner,zainstaluj DX9c.
Karta kręcona ?
Moźliwe źe coś się grzeje w karcie (pamiątki,chipset),zmniejsz taktowania i sprawdź.
MarcinX
Dodano
29.09.2004 20:30:48
Zapomniałem napisać, mam najnowsze sterowniki. Wczoraj ściągałem ze strony ATI. Próbowałem teź sterowników OMEGA ale efekt był ten sam.
Afro
Dodano
29.09.2004 20:24:35
Zainstaluj najnowsze Catalysty.
MarcinX
Dodano
29.09.2004 19:39:17
Afro
Dodano:
29.09.2004 19:20:46
Komentarzy:
9