Obraz mruga
Mam kartę RADEON 9200SE i zdarzają mi się problemy z niektórymi grami. Obecnie właczając Sims 2 po załadowaniu juź ekranu z budynkami obraz jest w większości czerwony i niektóre obiekty mrugają. Juź wcześniej mi się to zdarzało, ale wystarczyło jak w opcjach gry zmieniałem z DirectX na OpenGl (albo odwrotnie). Niestety w Sims 2 nie ma takiej opcji. Moźna coś z tym zrobić?
Dodam tylko, źe mam procesor Sempron 1800, płyta główna to Ascrock na SIS.
Z góry dzięki za pomoc
Dodam tylko, źe mam procesor Sempron 1800, płyta główna to Ascrock na SIS.
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 9
Nie, to nie są sterowniki z CCC poniewaź te ostatnie działają z Radeonami (chyba) od 9500.
Ale nie waźne, udało się. Po prostu zostały mi pozostałości po sterownikach Omegi. Tak jak sugerował MarcinX (dzięki). Usunąłem wszystkie pozostałości sterownikach i wgrałem najnowsze Catalyst.
Z drugiej strony trochę mnie to zastanawia. Za pierwszym razem jak mi obraz w ten sposób migotał, to Omega pomogła. A teraz działa tylko Catalyst. Ciekawe jak często będę musiał zamieniać te sterwoniki.
Dzięki wam wszystkim
Ale nie waźne, udało się. Po prostu zostały mi pozostałości po sterownikach Omegi. Tak jak sugerował MarcinX (dzięki). Usunąłem wszystkie pozostałości sterownikach i wgrałem najnowsze Catalyst.
Z drugiej strony trochę mnie to zastanawia. Za pierwszym razem jak mi obraz w ten sposób migotał, to Omega pomogła. A teraz działa tylko Catalyst. Ciekawe jak często będę musiał zamieniać te sterwoniki.
Dzięki wam wszystkim
Afro a nie są to przypadkiem Catalyst z nowym panelem CCC ?
większość gier jest wporządku.Więc raczej karta nie powinna być uszkodzona. Jak na razie miałem chyba tylko 3 takie przypadki. Przy pierwszym wystarczyło zmienić w opcjach gry (pisałem o tym na początku). Przy drugim zmieniłem sterowniki na Omega i było ok. Jak na razie tylko tutaj mam większy problem.
Jeśli wszystkie te sztuczki nie pomogą to moźe po prostu karta ma problem z grą i tyle. Nie byłby to pierwszy taki przypadek.
A jak wygląda sprawa z innymi grami ?
A jak wygląda sprawa z innymi grami ?
Karta nie jest najwyźszych lotów, więc sprawdził bym tak :
to co koledzy pisali odinstalować aplikacje ster – posprzątać, restart uruchomić komputer na systemowych i wgrać z oryginalnej płyty i sprawdzić.
Jak będzie dobrze odinstalować – restart–systemowe i nowe i restart.
Jak jest dojście do karty wyjąć wyczyścić złącze, wentylator i zobaczyć czy się nie grzeje.
Moźe warto wgrać nowy sterownik do AGP.
to co koledzy pisali odinstalować aplikacje ster – posprzątać, restart uruchomić komputer na systemowych i wgrać z oryginalnej płyty i sprawdzić.
Jak będzie dobrze odinstalować – restart–systemowe i nowe i restart.
Jak jest dojście do karty wyjąć wyczyścić złącze, wentylator i zobaczyć czy się nie grzeje.
Moźe warto wgrać nowy sterownik do AGP.
Nic nie podkręcałem. Spróbuję z tymi sterownikami, chociaź osobiście wątpię w ten pomysł.
Odinstaluj stare sterowniki,posprzątaj wpisy po nich np. Driver Cleaner,zainstaluj DX9c.
Karta kręcona ?
Moźliwe źe coś się grzeje w karcie (pamiątki,chipset),zmniejsz taktowania i sprawdź.
Karta kręcona ?
Moźliwe źe coś się grzeje w karcie (pamiątki,chipset),zmniejsz taktowania i sprawdź.
Zapomniałem napisać, mam najnowsze sterowniki. Wczoraj ściągałem ze strony ATI. Próbowałem teź sterowników OMEGA ale efekt był ten sam.
Zainstaluj najnowsze Catalysty.
Strona 1 / 1