Obejście ograniczeń związanych z sieciami typu p2p

Jestem podłączony do sieci osiedlowej. Wszystko byłoby OK gdyby nie to,źe admin zablokował moźliwość korzystania z jakiejkolwiek sieci p2p. Twierdzi, źe p2p zapycha mu łącze. Moźna korzystać tylko z www, poczty oraz z wymiany plików wewnątrz sieci. Chciałbym korzystać z p2p ale prośby i groźby nie robią na adminie źadnego wraźenia. W sieci działa firewall oraz NAT.Próbowałem zmienić port w jednym z klientów sieci BitTorrent(klient nazywa się BitComet),bo to ona najbardziej mnie interesuje ale nic z tego. Czy jest jakiś sposób na obejście tych zabezpieczeń?

Odpowiedzi: 10

piwkooo:
... ale nie wierze ,źe sie uda :?
Racja – jesli nie masz bezposredniego dostepu do serwera, to mozesz zapomniec.
EL NINO
Dodano
27.03.2004 22:05:55
Ja mam dostęp w osiedlowce
I limit 500 MB na tydzień ( jak jest dobry transfer to juź w czwartek jest blok , czyli net działa ale emule nie moźe załapać źródeł )
Napiszcie jak to ominąć ( moźe jakieś grzebanie w konfig serwera – z poziomu mojego kompa ????)
No licze na to źe pomoźecie ale nie wierze ,źe sie uda :?
Anonymous
Dodano
27.03.2004 21:52:26
Moźe odbiegnę trochę od tematu ale ja takźe mam problemy z netem i to takie źe systematycznie co około 7 minut rozłącza mi net pytałem admina ale on twierdzi źe nic nie robi i źe to moze być wina mojego systemu ja mam XP Pro on twierdzi źe jak bym miał Win 98 to pewnie nie miałbym tego problemu.
I tu nasówa się pytanie co moze być z tym moim netem pomocy!!! Proszę tylko nie piszcie źe gdzieś juz to było na forum bo szukałem i nic proszę o pomoc naprawde. :cry:
GRUBY
Dodano
22.02.2004 16:40:50
Deryl:
....Więc zaskarź go do sadu o nie udostepniania lacza internetowego w calosci lecz w jego malej czescie...

Tia.

Podpisując umowę z providerem o udostępnienie połączenia internetowego, powinien być wyszczególniony punkt o korzystaniu z sieci wymiany ( w tym przypadku ) lub podobny w którym to provider zastrzega sobie zmiane warunków umowy.
Podpisując umowę jednoznacznie godzimy się na takowe warunki.
Część provider`ów ogranicza w ten sposób przeciąźenia jakie następują podczas uźywania P2P a takźe bierą pod uwagę aspekty prawne.

Deryl :

Zanim coś napiszesz, zastanów się nad sensem swojej wypowiedzi.

K–Quba :

Nic w tym wypadku nie zrobisz.
Jeśli w umowie nie figurują stosowne adnotacje na ten temat, moźesz podwaźyć umowę lub ją zerwać.

Wszystko jest uwarunkowane od Twojego dostawcy.
McScr@by
Dodano
21.02.2004 15:33:43
Jeźeli spisaliśscie jakąkolwiek umowe...to masz wszystko na piśmie, a tak nawiasem czy p2p to nie jest korzystanie z internetu...przecierz kazaa to tez przegladarka internetowa:D:D:DWięc zaskarź go do sadu o nie udostepniania lacza internetowego w calosci lecz w jego malej czescie........JA bym go zaje..........:D:D:D:D:D
Deryl
Dodano
21.02.2004 13:46:37
Wszystko zalezy od sieci, sprzetu i admina. Mozna udostepnic userom dzialanie p2p ograniczajac, przypisujac obiecany, obliczony transfer.

Druga strona medalu jest taka, ze jak admin zastrzegl w umowie , lub nawet "umowie" zablokowanie p2p to prosze mu sie nie dziwic.

Jestem adminem malej sieci w ktorej nie ma p2p, sam nie uzywam p2p, bo szczerze sie tym brzydze, lecz to juz moj gust :wink: Kazdy z uzytkownikow, ktory chcial sie podlaczyc do tej mini sieci zostal uprzedzony i nie ma do mnie pretensji.
Wszystko zalezy od umowy !
audio medyk
Dodano
02.02.2004 06:03:32
Zabroniona regulacja portów programów :?: Patrzeć tylko jak w regulaminie pojawi się zapis jakiego softu uźywać i w jakie gierki pykać... Dziwne trochę.
e–walker
Dodano
02.02.2004 01:30:13
A więc nie ma źadnej nadzieji? Aha, w regulaminie sieci pisze:"Zabronione jest manipulowanie w ustwieniach portów aplikacji internetowych w szczególności aplikacji typu p2p". Moźe jest jakis program, który potrafiłby przekierowywać dane z jednego portu na drugi.
Anonymous
Dodano
31.01.2004 23:10:04
przecieź powiedział mu źe:
źe p2p zapycha mu łącze
ja jestem w sieci osiedlowej i nie mam źadnych ograniczeń, mogę ssać ile zechcę, gieras ma rację, ty płacisz za neta a nie za ograniczenia :roll:
neo340
Dodano
31.01.2004 21:41:49
The_judge:

a tak na marginesie to p2p na prawde zawala łącze i wcale sie nie dziwie źe masz porty poblokowane
fakt. tylko ze jak ja place za internet, to chce z niego korzystac w pelni, wiec takie zagrgania ze strony admina sa moim zdaniem nie na miejscu :roll: pozatym sam pewnie ciagnie filmy po cichu :twisted:
gieras
Dodano
31.01.2004 21:24:15
Anonymous
Dodano:
31.01.2004 20:35:34
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1