obciazenie pamieci
moj kumpel ma problem, mianowicei zaraz po starcie sytemu z pamieci ktora ma dostepna (256SDRAM) system uzywa az 140–180mb, chodzi w tle tylko gg i nsw2003. czy to noramlen ?? jaki program do odzyskiania ramu ??
Odpowiedzi: 9
ja sciagnalem FreeRamXp ale w sumie chyba to zbyteczne, bo popatrzylem na moj komp i tez mam kolo 170mb zajete przy nsw2003,gg,kazaa,flashget tyle ze ja mam 512ramu i mi to nieprzeszkadza za bardzo :D
gieras:
w takim razie jak czyscic ?? jaki soft ??Ukey:
Hym a moze dawno nieczyscil pamieci ram tak tez moze byc. Paniec sie stopniowo kurczy i coniektur programy zaczynac zajmowac coraz wiecej miejsca.
Ukey :!:
Czym on ma czyścić tą pamięć ACE czy co :?: :lol:
Są programy do uwalniania ram np. tu:
http://www.zwm.comar.com.pl/Sources/download.htm
Xp dobrze sobie radzi z zaźądzaniem pamięcią,w 98 uźywałem takich progsów ale w xp to raczej zbyteczne.
Ps. przy zalączonym Avast i Outpost ,plus Windows ofkoz, zajęte jest 170 mb z 384 ram.
To normalne.
w takim razie jak czyscic ?? jaki soft ??Ukey:
Hym a moze dawno nieczyscil pamieci ram tak tez moze byc. Paniec sie stopniowo kurczy i coniektur programy zaczynac zajmowac coraz wiecej miejsca.
bylem u niego przedwczoraj i kumalem co i jak i patrzylem w procesyi bylo w miare ok gg3mb dwa jakies progsy po 8mb i w sumie to wszystko
rybka_kuba:
napisales to samo co ja...
Tylko bardziej szczegółowo i nie pisałem nic o zamykaniu tych programów.
Zamykanie procesów zajmujących duźo pamięci (np. svchost i explorer) moźe doprowadzić do unieruchomienia systemu. Tu trzeba znaleźć program (spoza systemu), który zajmuje sporo pamięci i ewentualnie go usunąć.
napisales to samo co ja...krecik:
Ctrl+Alt+Del –> zakładka Procesy i poszukaj programu, który zuźywa duźą ilość pamięci.
Ja mam 512 MB i po starcie ok 200 MB juź jest uźyte.
(Mam włączoną opcję przechowywania jądra w pamięci).
Ctrl+Alt+Del –> zakładka Procesy i poszukaj programu, który zuźywa duźą ilość pamięci.
Zobacz jakie procesy dzilaja.Po kolei zamykaj i bedzie widac.
Strona 1 / 1