O co w tym chodzi ???

Wytłumaczcie mi proszę co jest grane.
Postanowiłem wypróbować nowy produkt Microsoftu pod nazwą Windows Defender(uźywałem do tej pory Microsoft Antispyware i byłem zadowolony).
Pobrałem go ze stronki Microsofu (przeszedłem weryfikację systemu Windows Genuine coś tam ...) , ściągnąłem i zacząłem instalować.
I tu podczas instalacji wyskakuje mi komunikat, źe "prodakt key (coś tam ....) invalid (coś tam...).
Dlaczego się tak dzieje skoro pozytywnie przeszedłem wstęp do pobrania tego programu ????

Odpowiedzi: 14

W celach edukacyjnych to moźna Cię, tomery,najwyźej na urlop wysłać byś miał czas przemysleć to i owo.
W zasadzie to by na tyle było. Moźe jeszcze tylko jedno – pamiętliwy jestem okrutnie i jeźlei raz jeszcze na Twoje pirackie aspiracje trafię to ... wylecisz od ręki.
Rebe
Dodano
09.04.2006 20:53:41
Nie będę Moohomor ciągnął z Tobą dalej tej wymiany postów. Bez urazy. Nic ona niestety nie wnosi. Jakie jest forum wszyscy wiedzą więc nie musisz mi przypominać o podejściu do "tych" spraw adminów.
Jak znasz odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie to po prostu udziel odpowiedzi – w celach edukacyjnych oczywiście
tomery
Dodano
09.04.2006 20:45:09
tomery napisał:
Widzę, źe na tym forum to sami zatwardziali moraliści. Heh.
To moźe wobec tego ktoś z lepiej poinformowanych i znających się forumowiczów pokusiłby się o przygotowanie krótkiego kompendium wiedzy nt. tego jakie pliki odpowiedzialne za sprawdzanie legalności systemu zostały zainstalowane na naszych komputerach po ostatnich poprawkach WU, jakie klucze w rejestrze itp. informacje.
Wszystko to oczywiście w celach szkoleniowo–edukacyjnych – bo tylko takie uznaje to forum

Zgłoś to do admina. Zobaczysz jaka będzie reakcja.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
09.04.2006 20:38:37
Widzę, źe na tym forum to sami zatwardziali moraliści. Heh.
To moźe wobec tego ktoś z lepiej poinformowanych i znających się forumowiczów pokusiłby się o przygotowanie krótkiego kompendium wiedzy nt. tego jakie pliki odpowiedzialne za sprawdzanie legalności systemu zostały zainstalowane na naszych komputerach po ostatnich poprawkach WU, jakie klucze w rejestrze itp. informacje.
Wszystko to oczywiście w celach szkoleniowo–edukacyjnych – bo tylko takie uznaje to forum
tomery
Dodano
09.04.2006 20:32:32
tomery napisał:
Widzę, źe Ty juź poradziłeś sobie sam. Więc moja propozycja stała się chyba nieaktualna.
A szkoda, bo jak bez czyjejś pomocy nie dam rady rozwiązać mojego problemu.
PS
Chodziło mi o to, źe "znikąd" pisze się razem, a nie tak jak miałeś ostatnio w podpisie – osobno :lol:

Gwoli ścisłości to było "z nienacka". Owszem był błąd i przyznaję się do tego. Równieź po Twojej uwadze do tego dojźałem.
Natomiast jeśli chodzi o Twoją wersję systemu to niestety nie mogę Ci pomóc. Forum jasno określa zasady odnośnie postów, w których prosi sie o pomoc w sprawie nielegalności oprogramowania. Jest bowiem tak, źe Ty naraźasz innych forumowiczów na konsekwencje, które będą wyciągnięte za pomoc a i sam jesteś naraźony na ataki uźytkowników za takie posty.
Moja rada: jeźeli masz podobne problemy, nie szukaj odpowiedzi na tym forum bo nikt Ci nie pomoźe. A takie tematy z reguły są zamykane przez administratorów i moderatorów.

Pozdro.
moohomor
Dodano
09.04.2006 19:46:33
tomery napisał:
Widzę, źe Ty juź poradziłeś sobie sam. Więc moja propozycja stała się chyba nieaktualna.
PS
Chodziło mi o to, źe "znikąd" pisze się razem, a nie tak jak miałeś ostatnio w podpisie – osobno :lol:

Gwoli ścisłości to było "z nienacka". Owszem był błąd i przyznaję się do tego. Równieź po Twojej uwadze do tego dojźałem.
Natomiast jeśli chodzi o Twoją wersję systemu to niestety nie mogę Ci pomóc. Forum jasno określa zasady odnośnie postów, w których prosi sie o pomoc w sprawie nielegalności oprogramowania. Jest bowiem tak, źe Ty naraźasz innych forumowiczów na konsekwencje, które będą wyciągnięte za pomoc a i sam jesteś naraźony na ataki uźytkowników za takie posty.
Moja rada: jeźeli masz podobne problemy, nie szukaj odpowiedzi na tym forum bo nikt Ci nie pomoźe. A takie tematy z reguły są zamykane przez administratorów i moderatorów.

Pozdro.
moohomor
Dodano
09.04.2006 19:46:33
PS
tomery
Dodano
09.04.2006 19:07:09
tomery:
Moohomor to moźe zróbmy tak – ja pomogę Tobie a Ty mnie.
Moźe być na priv. Bo widzisz, jakby to powiedzieć, masz błędy w swoim profilu.

Mianowicie?

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
09.04.2006 18:25:16
Nie wiesz Truteń o czym chcę rozmawiać na privie ale głos zabierasz. A jeśli się pomyliłeś (załóźmy, źe tak jest) to rzucasz fałszywe oskarźenia.
A pomawianie jest nieładne. Feeeee .....
tomery
Dodano
09.04.2006 15:50:25
to jest namawianie do piractwa.
Truteń
Dodano
09.04.2006 13:10:36
Moohomor to moźe zróbmy tak – ja pomogę Tobie a Ty mnie.
Moźe być na priv. Bo widzisz, jakby to powiedzieć, masz błędy w swoim profilu.
tomery
Dodano
09.04.2006 11:17:52
tomery:
"VLK" i chyba ???? "invalid" czy jakoś tam.

Przeczytaj to:

Klucz produktu, który został znaleziony na komputerze, pochodzi z zablokowanego klucza licencji zbiorczej (VLK). Klucz VLK jest przewaźnie licencjonowany w przypadku organizacji, które chcą korzystać z wielu kopii systemu Windows. Zgłoszenie kradzieźy klucza VLK lub udostępnienia go osobom nieupowaźnionym powoduje jego zablokowanie, co uniemoźliwia ukończenie sprawdzania autentyczności z wynikiem pozytywnym.
Jeśli Twój komputer w momencie odbioru zawierał klucz VLK, ale nie masz umowy o licencji zbiorczej z firmą Microsoft, moźesz być ofiarą piractwa komputerowego. Jeśli coś takiego Ci się przydarzyło, zapoznaj się z poniźszym opisem kroków, które moźesz w takiej sytuacji wykonać.

Jeśli nie masz umowy o licencję zbiorczą z firmą Microsoft, uwaźasz, źe korzystasz z odpowiedniego klucza VLK przypisanego do organizacji, a Twój klucz nie został zgłoszony jako skradziony lub udostępniony nieupowaźnionym osobom, zgłoś ten problem administratorowi systemu, sprzedawcy z prawem odsprzedawania licencji (LAR) lub doradcy ds. oprogramowania dla przedsiębiorstw (ESA).

Chyba jednak nie posiadasz oryginalnego oprogramowania.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
08.04.2006 21:36:48
Nie znam angielskiego – niestety.
Pamiętam, źe jest w tym komunikacie uźyty skrót "VLK" i chyba ???? "invalid" czy jakoś tam.
tomery
Dodano
08.04.2006 21:29:31
tomery:
wyskakuje mi komunikat, źe "prodakt key (coś tam ....) invalid (coś tam...).

A moźe coś konkretniej? Bo (coś tam...) jest mało konkretnym komunikatem.

8) Pozdro.
moohomor
Dodano
08.04.2006 21:24:23
tomery
Dodano:
08.04.2006 20:02:30
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1