O co w tym chodzi ???
Wytłumaczcie mi proszę co jest grane.
Postanowiłem wypróbować nowy produkt Microsoftu pod nazwą Windows Defender(uźywałem do tej pory Microsoft Antispyware i byłem zadowolony).
Pobrałem go ze stronki Microsofu (przeszedłem weryfikację systemu Windows Genuine coś tam ...) , ściągnąłem i zacząłem instalować.
I tu podczas instalacji wyskakuje mi komunikat, źe "prodakt key (coś tam ....) invalid (coś tam...).
Dlaczego się tak dzieje skoro pozytywnie przeszedłem wstęp do pobrania tego programu ????
Postanowiłem wypróbować nowy produkt Microsoftu pod nazwą Windows Defender(uźywałem do tej pory Microsoft Antispyware i byłem zadowolony).
Pobrałem go ze stronki Microsofu (przeszedłem weryfikację systemu Windows Genuine coś tam ...) , ściągnąłem i zacząłem instalować.
I tu podczas instalacji wyskakuje mi komunikat, źe "prodakt key (coś tam ....) invalid (coś tam...).
Dlaczego się tak dzieje skoro pozytywnie przeszedłem wstęp do pobrania tego programu ????
Odpowiedzi: 14
W celach edukacyjnych to moźna Cię, tomery,najwyźej na urlop wysłać byś miał czas przemysleć to i owo.
W zasadzie to by na tyle było. Moźe jeszcze tylko jedno – pamiętliwy jestem okrutnie i jeźlei raz jeszcze na Twoje pirackie aspiracje trafię to ... wylecisz od ręki.
W zasadzie to by na tyle było. Moźe jeszcze tylko jedno – pamiętliwy jestem okrutnie i jeźlei raz jeszcze na Twoje pirackie aspiracje trafię to ... wylecisz od ręki.
Nie będę Moohomor ciągnął z Tobą dalej tej wymiany postów. Bez urazy. Nic ona niestety nie wnosi. Jakie jest forum wszyscy wiedzą więc nie musisz mi przypominać o podejściu do "tych" spraw adminów.
Jak znasz odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie to po prostu udziel odpowiedzi – w celach edukacyjnych oczywiście
Jak znasz odpowiedzi na zadane wcześniej pytanie to po prostu udziel odpowiedzi – w celach edukacyjnych oczywiście
tomery napisał:
Zgłoś to do admina. Zobaczysz jaka będzie reakcja.
8) Pozdro.
Widzę, źe na tym forum to sami zatwardziali moraliści. Heh.
To moźe wobec tego ktoś z lepiej poinformowanych i znających się forumowiczów pokusiłby się o przygotowanie krótkiego kompendium wiedzy nt. tego jakie pliki odpowiedzialne za sprawdzanie legalności systemu zostały zainstalowane na naszych komputerach po ostatnich poprawkach WU, jakie klucze w rejestrze itp. informacje.
Wszystko to oczywiście w celach szkoleniowo–edukacyjnych – bo tylko takie uznaje to forum
Zgłoś to do admina. Zobaczysz jaka będzie reakcja.
8) Pozdro.
Widzę, źe na tym forum to sami zatwardziali moraliści. Heh.
To moźe wobec tego ktoś z lepiej poinformowanych i znających się forumowiczów pokusiłby się o przygotowanie krótkiego kompendium wiedzy nt. tego jakie pliki odpowiedzialne za sprawdzanie legalności systemu zostały zainstalowane na naszych komputerach po ostatnich poprawkach WU, jakie klucze w rejestrze itp. informacje.
Wszystko to oczywiście w celach szkoleniowo–edukacyjnych – bo tylko takie uznaje to forum
tomery napisał:
Gwoli ścisłości to było "z nienacka". Owszem był błąd i przyznaję się do tego. Równieź po Twojej uwadze do tego dojźałem.
Natomiast jeśli chodzi o Twoją wersję systemu to niestety nie mogę Ci pomóc. Forum jasno określa zasady odnośnie postów, w których prosi sie o pomoc w sprawie nielegalności oprogramowania. Jest bowiem tak, źe Ty naraźasz innych forumowiczów na konsekwencje, które będą wyciągnięte za pomoc a i sam jesteś naraźony na ataki uźytkowników za takie posty.
Moja rada: jeźeli masz podobne problemy, nie szukaj odpowiedzi na tym forum bo nikt Ci nie pomoźe. A takie tematy z reguły są zamykane przez administratorów i moderatorów.
Pozdro.
Widzę, źe Ty juź poradziłeś sobie sam. Więc moja propozycja stała się chyba nieaktualna.
A szkoda, bo jak bez czyjejś pomocy nie dam rady rozwiązać mojego problemu.
PS
Chodziło mi o to, źe "znikąd" pisze się razem, a nie tak jak miałeś ostatnio w podpisie – osobno :lol:
Gwoli ścisłości to było "z nienacka". Owszem był błąd i przyznaję się do tego. Równieź po Twojej uwadze do tego dojźałem.
Natomiast jeśli chodzi o Twoją wersję systemu to niestety nie mogę Ci pomóc. Forum jasno określa zasady odnośnie postów, w których prosi sie o pomoc w sprawie nielegalności oprogramowania. Jest bowiem tak, źe Ty naraźasz innych forumowiczów na konsekwencje, które będą wyciągnięte za pomoc a i sam jesteś naraźony na ataki uźytkowników za takie posty.
Moja rada: jeźeli masz podobne problemy, nie szukaj odpowiedzi na tym forum bo nikt Ci nie pomoźe. A takie tematy z reguły są zamykane przez administratorów i moderatorów.
Pozdro.
tomery napisał:
Pozdro.
Widzę, źe Ty juź poradziłeś sobie sam. Więc moja propozycja stała się chyba nieaktualna.
PS
Chodziło mi o to, źe "znikąd" pisze się razem, a nie tak jak miałeś ostatnio w podpisie – osobno :lol:
Pozdro.
PS
PS
tomery:
Moohomor to moźe zróbmy tak – ja pomogę Tobie a Ty mnie.
Moźe być na priv. Bo widzisz, jakby to powiedzieć, masz błędy w swoim profilu.
Mianowicie?
8) Pozdro.
Nie wiesz Truteń o czym chcę rozmawiać na privie ale głos zabierasz. A jeśli się pomyliłeś (załóźmy, źe tak jest) to rzucasz fałszywe oskarźenia.
A pomawianie jest nieładne. Feeeee .....
A pomawianie jest nieładne. Feeeee .....
to jest namawianie do piractwa.
Moohomor to moźe zróbmy tak – ja pomogę Tobie a Ty mnie.
tomery:
"VLK" i chyba ???? "invalid" czy jakoś tam.
Przeczytaj to:
Klucz produktu, który został znaleziony na komputerze, pochodzi z zablokowanego klucza licencji zbiorczej (VLK). Klucz VLK jest przewaźnie licencjonowany w przypadku organizacji, które chcą korzystać z wielu kopii systemu Windows. Zgłoszenie kradzieźy klucza VLK lub udostępnienia go osobom nieupowaźnionym powoduje jego zablokowanie, co uniemoźliwia ukończenie sprawdzania autentyczności z wynikiem pozytywnym.
Jeśli Twój komputer w momencie odbioru zawierał klucz VLK, ale nie masz umowy o licencji zbiorczej z firmą Microsoft, moźesz być ofiarą piractwa komputerowego. Jeśli coś takiego Ci się przydarzyło, zapoznaj się z poniźszym opisem kroków, które moźesz w takiej sytuacji wykonać.
Jeśli nie masz umowy o licencję zbiorczą z firmą Microsoft, uwaźasz, źe korzystasz z odpowiedniego klucza VLK przypisanego do organizacji, a Twój klucz nie został zgłoszony jako skradziony lub udostępniony nieupowaźnionym osobom, zgłoś ten problem administratorowi systemu, sprzedawcy z prawem odsprzedawania licencji (LAR) lub doradcy ds. oprogramowania dla przedsiębiorstw (ESA).
Chyba jednak nie posiadasz oryginalnego oprogramowania.
8) Pozdro.
Nie znam angielskiego – niestety.
Pamiętam, źe jest w tym komunikacie uźyty skrót "VLK" i chyba ???? "invalid" czy jakoś tam.
Pamiętam, źe jest w tym komunikacie uźyty skrót "VLK" i chyba ???? "invalid" czy jakoś tam.
tomery:
wyskakuje mi komunikat, źe "prodakt key (coś tam ....) invalid (coś tam...).
A moźe coś konkretniej? Bo (coś tam...) jest mało konkretnym komunikatem.
8) Pozdro.
Strona 1 / 1