o co tu chodzi?
kolega odpalał dzis gierkę kil switch i na monitorze ukazał mu sie komunikat:
Sync.poza zakresem 171,7khz – 199 NP
i na monitorze została tylko ciemność i komunikat
mozecie mnie oświecic o co tu chodzi
P.S domysłam sie źe został przekroczony jakis zakres pracy monitora tylko pytanie dlaczego tak sie stało po twardym resecie wszystko było juz ok.
Sync.poza zakresem 171,7khz – 199 NP
i na monitorze została tylko ciemność i komunikat
mozecie mnie oświecic o co tu chodzi
P.S domysłam sie źe został przekroczony jakis zakres pracy monitora tylko pytanie dlaczego tak sie stało po twardym resecie wszystko było juz ok.
Odpowiedzi: 5
godunow:
Lub Twoja karta np. nie obsługije Twojej gry
Na moim kompie maiłem wcześnie Invidia G2 32 Ramu i pare gierek nie chaciało ruszyć wyskakiwały jakowes durnowate komunikaty lub pojawiał się jakiś ekran gry
zmasarzony.. Po przepiecu karty na Radeon 9200 full
problemy na tych grach znikły . Po prostu poprzednia karta źle obsługiwała direkt 9b np.
Pozdro..!!
obsługuje bo po restarcie nie było juź problemu,niemniej powrócił podczas kolejnego uruchomienia gry
Xior:
niestety nie jest to wina sterowników poprostu gra jest totalnie spieprzona,a w ustawieniach mozna tylko zmienic rozdzielczość nic więcej a z odpowiedzi na innym forum wiem źe nie tylko ja miałem taki problem ktoś zapomniał załoźyc kaganiec tej grze i teraz "pokazuje kły" :wink:
Lub Twoja karta np. nie obsługije Twojej gry
Na moim kompie maiłem wcześnie Invidia G2 32 Ramu i pare gierek nie chaciało ruszyć wyskakiwały jakowes durnowate komunikaty lub pojawiał się jakiś ekran gry
zmasarzony.. Po przepiecu karty na Radeon 9200 full
problemy na tych grach znikły . Po prostu poprzednia karta źle obsługiwała direkt 9b np.
Pozdro..!!
Moźesz spóbować przejrzeć pliki *.ini gry. Często są tam ujawniane ustawienia m.in. rozdzielczości itp. i mozna próbowac te wpisy zmienić na inne.
Czasem przy LCD taka koniecnzość zachodzi, a jezlei w *.ini jest wpis to moźna uzyskać efekt w postaci innej niź "ciemność".
Czasem przy LCD taka koniecnzość zachodzi, a jezlei w *.ini jest wpis to moźna uzyskać efekt w postaci innej niź "ciemność".
niestety nie jest to wina sterowników poprostu gra jest totalnie spieprzona,a w ustawieniach mozna tylko zmienic rozdzielczość nic więcej a z odpowiedzi na innym forum wiem źe nie tylko ja miałem taki problem ktoś zapomniał załoźyc kaganiec tej grze i teraz "pokazuje kły" :wink:
problem ze sterownikami jak dobrze pamietam tez tak mialem kiedys w moha odinstaluj restart instaluj na nowo potem uruchom config gry –tam gdzie ustawiasz parametry obrazu itp. powinno zadzialac – do dziela :]
Strona 1 / 1