nvraidservice.exe + ATI Control Center

Czy ktoś może pomóc!? Przy starcie systemu pojawia się info że wystąpił błąd z nvraidservice więc wyłączyłem uruchamianie poprzez msconfig i niby wszystko jest ok, ale w tym samym czasie pojawił się problem ze sterownikami do karty ATI kiedy próbuje cosik zmienić pojawia się komunikat że nie mam uprawnień administratora.Poprzez płytę odinstalowałem teoretycznie stery do ATi ale w ogóle nie mogę ich zainstalować ani odinstalować pozostałości poprzez dodaj usun programy.Jeśli ktoś może mi pomóc do bardzo dziękuję. pozdr

Odpowiedzi: 1

hm... ja na Twoim miejscu ściągnął bym program "jv16 power tools" w wersji 1.3 z polskim jezykiem, oczyscił rejestr i pousuwał wpisy z "dodaj lub usun programy"
Co do pozostałości to bym je usunął ręcznie a jesli zostały jakies stery to też jest do ich usuwania programik.
Zastanowił bym się nad innymi sterami np. "Radeon Omega Drivers v3.8.221" które sam posiadam ;), które można pobrać z tej oto strony http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

Pozdrawiam: raczek1990
raczek1990
Dodano
22.07.2006 15:24:51
  • brevo 22.07.2006 21:15:25

tak zrobiłem usunąłem do końca ale nie mam możliwości instalki ATI a teraz opery. Wyskakuje że nie mam uprawnień administratora i interfejs niezarejestrowany. Ale dzieny<br>

• raczek1990 23.07.2006 02:45:53

Próbowałeś cos robić w trybie awaryjnym ??<br>Jeśli nie to spróbuj w profilu Administratora zainstalować stery od grafy i nadac sobie uprawnienia do swojego profilu:)

• brevo 23.07.2006 16:33:55

...własnie w tym problem że jestem cały cxzas zalogowany jako admin.nawet założyłem nowe konto nadałem uprawnienia i nic.blee, całe szczęscie ze wzystko działa ale sama myśl ,że czegoś nie moge zrobić lekko mnie irytuje.PZDR....<br>

brevo
Dodano:
22.07.2006 13:39:09
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1