nvidia – tv = problem
hejcia mam problem.. mianowiscie chcialabym sie zapytac czy ktos mi moze powiedziec jak dodac drugi monitor poniewaz chcialabym moc ogladac filmy z kompa na tv ale moj komp nawet jezeli jest polaczony z tv kabelkiem nie wykrywa mi drugie monitora... w ogole nie ma go w menedzerze urzadzen w monitorach... jak mam to zrobic zeby dodac tam drugi monitor...?? i jak pozniej ustawic karte graficzna nvidia geforce 2 MX/MX 400 zeby ogladac filmy na tv... ale nie przez tvtoola tylko przez karte... i najlepiej jeszcze zeby bylo na tv ogladanie filmu a na kompie robienie cos innego... i czy w ogole cos takiego sie a zrobic bo wiem ze na tvtoolu jest to mozliwe a jak z karta nie wiem... prosze o pomoc z gory baaaaardzo dziekuje:)
Odpowiedzi: 15
Z tym wyswietlaniem na obu tez tak mialem jakis czas ale pozniej w tajemniczych okolicznosciach obraz na drugim zaginal :D
Co do odtwarzaczy – wszystkie sa podobne – kiedys uzywalem vplayera, bestplayera i cinemaplayera a teraz korzystam z allplayera. Jego plusem jest to ze odtwarza DVD (nie pamietam czy pozostale z wymienionych to potrafia), i ma sporo opcji.
Wszystko zalezy od tego ktory ci bardziej podpasuje.
Co do odtwarzaczy – wszystkie sa podobne – kiedys uzywalem vplayera, bestplayera i cinemaplayera a teraz korzystam z allplayera. Jego plusem jest to ze odtwarza DVD (nie pamietam czy pozostale z wymienionych to potrafia), i ma sporo opcji.
Wszystko zalezy od tego ktory ci bardziej podpasuje.
ok ok juz mam zrobilam wczoraj ale wcale na monitorze kiedy puszczam film nie jest ciemno... film jest i na kompie i na tv wiec jest ok... jeszcze tylko jedno male pytanko jaki program jest najlepszy do takiego odtwarzania filmow?? vplayer allplayer czy jeszcze jakies inne?? czy to zupelnie obojetne...
Zmienilem uklad odbiornikow na obrazku.
Nie wgrywalem sterownikow do monitora z czystego lenistwa dlatego nie ma jego nazwy tak jak u ciebie LG ELECTRONICS FLATRON 151OS. Powinnas miec telewizor + LG ELECTRONICS FLATRON 151OS – w takiej kolejnosci. Wtedy filmy beda wyswietlaly sie na TV a na monitorze bedzie ciemno. Pulpit bedzie widac na obu ekranach.
Ekranem podstawowym musi byc telewizor.
Nie wgrywalem sterownikow do monitora z czystego lenistwa dlatego nie ma jego nazwy tak jak u ciebie LG ELECTRONICS FLATRON 151OS. Powinnas miec telewizor + LG ELECTRONICS FLATRON 151OS – w takiej kolejnosci. Wtedy filmy beda wyswietlaly sie na TV a na monitorze bedzie ciemno. Pulpit bedzie widac na obu ekranach.
Ekranem podstawowym musi byc telewizor.
ale ja mam tak nazwe monitora jakis LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + telewizor
albo odwrotnie albo LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + monitor analogowy i odrotnie nie mam takie czegos jak monitor analogowy + telewizor... ustawione mam tak LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + telewizor i caly pulpit widze tylko jak wlacze film to nic nie ma tzn jest czarna plama...
albo odwrotnie albo LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + monitor analogowy i odrotnie nie mam takie czegos jak monitor analogowy + telewizor... ustawione mam tak LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + telewizor i caly pulpit widze tylko jak wlacze film to nic nie ma tzn jest czarna plama...
Wejdź do n–view, tak jak na obraku Szuja27, z listy para wyświetlania: wybierz telewizor + monitor analogowy.
Film będzie na tv.
Film będzie na tv.
juz mam jupik jupik mam caly pulpit na tv ale no wlasnie czy zawsze musi byc jakies ale...buu:((( wlaczylam film podjarana ze wszytsko juz bedzie ok a tu... jedna wielka pomylka...:((( oczywiscie obraz czarny na kompie filmik sobie leci a na tv nic zerooo czarna plama...:(((
no dobra wiec mam znowu problem... czemu zamiast telewizor mam monitor analogowy no i monitor ten co mam faktycznie jest ale nie mam telewizora
ufff z tym juz sobie poradzilam odinstalowalam stera od nvidii i juz... ehh... teraz wszytsko od poczatku ok jak cos to napisze:)
No to widocznie ustawilas TV jako podstawowy. Odlacz TV od karty i uruchom ponownie kompa. Obraz powinien wrocic na monitor. Potem wylacz komputer, podlacz TV i uruchom. W nview ustaw podobnie jak na obrazku tylko zamien miejscami TV i monitor. Czyli jako podstawowy – TV a nie monitor. Wazne – KLON.
buuu ok bylo dobrze tzn mialam ta zakladke i cos kliknelam i teraz nie mam ani obrazu na kompie ani na tv... i co ja mam teraz zrobic... na oslep to raczej mi nie pojdzie buu:(((( jak wrocic pulpit na kompa...?? wcisnelam cos i jak zresetuje kompa to mi sie normalnie monitor wylacza i nic czarno ... no a na tv jeszcze nic nie ustawilam wiec tez nie mam obrazu... :(((
megiś:
ok a przepraszam gdzie niby ta zakladka nview jest ??? bo u mnie we wlasciwosiach ustawieniach zaawansowanych nvidia geforce nie ma czegos takiego... wiec...
Z ta zakladka sie zagalopowalem :)
Wystarczy tylko podlaczyc od karty TV i monitor a bedzie jak nizej:

Napisano
Jescze takiej mozliwości nie ma !Aby . grać na kompie a na tv rodzinka w tym samym czasie ogladała film z komputera (przynajmiej na komputerach domowych)
Pozdro.
ogladanie filmu a na kompie robienie cos innego.
Jescze takiej mozliwości nie ma !Aby . grać na kompie a na tv rodzinka w tym samym czasie ogladała film z komputera (przynajmiej na komputerach domowych)
Pozdro.
a poza tym ja nie mam drugiego monitora... nie wykrywa mi go w ogole wiec jak to niby ma byc...???
ok a przepraszam gdzie niby ta zakladka nview jest ??? bo u mnie we wlasciwosiach ustawieniach zaawansowanych nvidia geforce nie ma czegos takiego... wiec...
Nie wiem po co zakladasz drugi temat o tym samym, takze nie wspomne, ze bylo juz o tym ale do rzeczy:
wystarczy podlaczyc TV kabelkiem do karty graficznej (i o ile pamietam zrobic restarcik). Jesli masz zainstalowane sterowniki NVIDII prawym na pulpit wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/geforce2mx..../nview i w tej zakladce tryb klon. Juz powinno byc widac TV. Jesli na TV jest ciemno a na monitorze masz film, w nview jako podstawowy ustaw TV.
wystarczy podlaczyc TV kabelkiem do karty graficznej (i o ile pamietam zrobic restarcik). Jesli masz zainstalowane sterowniki NVIDII prawym na pulpit wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/geforce2mx..../nview i w tej zakladce tryb klon. Juz powinno byc widac TV. Jesli na TV jest ciemno a na monitorze masz film, w nview jako podstawowy ustaw TV.
Strona 1 / 1