nvidia – tv = problem

hejcia mam problem.. mianowiscie chcialabym sie zapytac czy ktos mi moze powiedziec jak dodac drugi monitor poniewaz chcialabym moc ogladac filmy z kompa na tv ale moj komp nawet jezeli jest polaczony z tv kabelkiem nie wykrywa mi drugie monitora... w ogole nie ma go w menedzerze urzadzen w monitorach... jak mam to zrobic zeby dodac tam drugi monitor...?? i jak pozniej ustawic karte graficzna nvidia geforce 2 MX/MX 400 zeby ogladac filmy na tv... ale nie przez tvtoola tylko przez karte... i najlepiej jeszcze zeby bylo na tv ogladanie filmu a na kompie robienie cos innego... i czy w ogole cos takiego sie a zrobic bo wiem ze na tvtoolu jest to mozliwe a jak z karta nie wiem... prosze o pomoc z gory baaaaardzo dziekuje:)

Odpowiedzi: 15

Z tym wyswietlaniem na obu tez tak mialem jakis czas ale pozniej w tajemniczych okolicznosciach obraz na drugim zaginal :D
Co do odtwarzaczy – wszystkie sa podobne – kiedys uzywalem vplayera, bestplayera i cinemaplayera a teraz korzystam z allplayera. Jego plusem jest to ze odtwarza DVD (nie pamietam czy pozostale z wymienionych to potrafia), i ma sporo opcji.
Wszystko zalezy od tego ktory ci bardziej podpasuje.
Szuja27
Dodano
17.11.2004 12:48:07
ok ok juz mam zrobilam wczoraj ale wcale na monitorze kiedy puszczam film nie jest ciemno... film jest i na kompie i na tv wiec jest ok... jeszcze tylko jedno male pytanko jaki program jest najlepszy do takiego odtwarzania filmow?? vplayer allplayer czy jeszcze jakies inne?? czy to zupelnie obojetne...
megiś
Dodano
17.11.2004 12:07:09
Zmienilem uklad odbiornikow na obrazku.
Nie wgrywalem sterownikow do monitora z czystego lenistwa dlatego nie ma jego nazwy tak jak u ciebie LG ELECTRONICS FLATRON 151OS. Powinnas miec telewizor + LG ELECTRONICS FLATRON 151OS – w takiej kolejnosci. Wtedy filmy beda wyswietlaly sie na TV a na monitorze bedzie ciemno. Pulpit bedzie widac na obu ekranach.
Ekranem podstawowym musi byc telewizor.
Szuja27
Dodano
17.11.2004 00:51:56
ale ja mam tak nazwe monitora jakis LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + telewizor
albo odwrotnie albo LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + monitor analogowy i odrotnie nie mam takie czegos jak monitor analogowy + telewizor... ustawione mam tak LG ELECTRONICS FLATRON 151OS + telewizor i caly pulpit widze tylko jak wlacze film to nic nie ma tzn jest czarna plama...
megiś
Dodano
16.11.2004 21:22:29
Wejdź do n–view, tak jak na obraku Szuja27, z listy para wyświetlania: wybierz telewizor + monitor analogowy.
Film będzie na tv.
SLAY3R
Dodano
16.11.2004 21:18:39
juz mam jupik jupik mam caly pulpit na tv ale no wlasnie czy zawsze musi byc jakies ale...buu:((( wlaczylam film podjarana ze wszytsko juz bedzie ok a tu... jedna wielka pomylka...:((( oczywiscie obraz czarny na kompie filmik sobie leci a na tv nic zerooo czarna plama...:(((
megiś
Dodano
16.11.2004 21:03:16
no dobra wiec mam znowu problem... czemu zamiast telewizor mam monitor analogowy no i monitor ten co mam faktycznie jest ale nie mam telewizora
megiś
Dodano
16.11.2004 20:49:54
ufff z tym juz sobie poradzilam odinstalowalam stera od nvidii i juz... ehh... teraz wszytsko od poczatku ok jak cos to napisze:)
megiś
Dodano
16.11.2004 20:19:11
No to widocznie ustawilas TV jako podstawowy. Odlacz TV od karty i uruchom ponownie kompa. Obraz powinien wrocic na monitor. Potem wylacz komputer, podlacz TV i uruchom. W nview ustaw podobnie jak na obrazku tylko zamien miejscami TV i monitor. Czyli jako podstawowy – TV a nie monitor. Wazne – KLON.
Szuja27
Dodano
16.11.2004 20:18:58
buuu ok bylo dobrze tzn mialam ta zakladke i cos kliknelam i teraz nie mam ani obrazu na kompie ani na tv... i co ja mam teraz zrobic... na oslep to raczej mi nie pojdzie buu:(((( jak wrocic pulpit na kompa...?? wcisnelam cos i jak zresetuje kompa to mi sie normalnie monitor wylacza i nic czarno ... no a na tv jeszcze nic nie ustawilam wiec tez nie mam obrazu... :(((
megiś
Dodano
16.11.2004 20:01:34
megiś:
ok a przepraszam gdzie niby ta zakladka nview jest ??? bo u mnie we wlasciwosiach ustawieniach zaawansowanych nvidia geforce nie ma czegos takiego... wiec...

Z ta zakladka sie zagalopowalem :)
Wystarczy tylko podlaczyc od karty TV i monitor a bedzie jak nizej:

Szuja27
Dodano
16.11.2004 19:51:51
Napisano
ogladanie filmu a na kompie robienie cos innego.

Jescze takiej mozliwości nie ma !Aby . grać na kompie a na tv rodzinka w tym samym czasie ogladała film z komputera (przynajmiej na komputerach domowych)
Pozdro.
Anonymous
Dodano
16.11.2004 19:20:22
a poza tym ja nie mam drugiego monitora... nie wykrywa mi go w ogole wiec jak to niby ma byc...???
megiś
Dodano
16.11.2004 18:18:58
ok a przepraszam gdzie niby ta zakladka nview jest ??? bo u mnie we wlasciwosiach ustawieniach zaawansowanych nvidia geforce nie ma czegos takiego... wiec...
megiś
Dodano
16.11.2004 18:15:45
Nie wiem po co zakladasz drugi temat o tym samym, takze nie wspomne, ze bylo juz o tym ale do rzeczy:
wystarczy podlaczyc TV kabelkiem do karty graficznej (i o ile pamietam zrobic restarcik). Jesli masz zainstalowane sterowniki NVIDII prawym na pulpit wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/geforce2mx..../nview i w tej zakladce tryb klon. Juz powinno byc widac TV. Jesli na TV jest ciemno a na monitorze masz film, w nview jako podstawowy ustaw TV.
Szuja27
Dodano
16.11.2004 00:15:35
megiś
Dodano:
15.11.2004 22:56:54
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1