Nvidia Tv out Problem z telewizorem
Mam podłączony telewizor do komputera. Ostatnio chciałem ustawić lepszy obraz w Tv i jakie było moje zdziwienie gdy klikając na pulpit prawym>właściwości>ustawienia nie ma opcji ustawień karty. Wiem źe było bo ustawiałem . Podobna sytuacja jest z ikoną obok zegarka zniknęła. Moźe ktoś mi powie jak to ustawić . Moźe źle szukam [ dawno nie zmieniałem tych opcji]
Odpowiedzi: 3
Po podłączeniu telew. do komp musiałem ustawiać panelu sterowania karty grafiki. Aby móc oglądać obraz na tv. Były tam bardzo zaawansowane opcje [nie tylko ściemnianie czy rozjaśiaie] Musi się tam regulować bo jak ustawisz np. rozdzielczość czy odśierzanie w tv?. A opcjęrozjaśniania podałem tylko jako przykład. Sterowniki instalowałem najnowsze i nic . Podejrzewam źe przestawiłem gdzieś w jakiś zaawansowanych opcjach niekoniecznie związanych bezpośrednio z kartą. Lecz nie pamiętam gdzie
po co robiłes to komputerem niełatwiej było rozjaśnić to na telewizorze??:)spróbuj odinstalować sterowniki z karty graficznej zrób restart i zainstaluj je na nowo (albo jakies inne)
Moźe podam ięcej szcegułów: karta grafiki GF 5200 Wiem źe ustawiałem jasność kontrast szerokość i wysokość obrazu itp. W tej chwili nie ma tych opcjii Prawoklik> Pulpit>Właściwości>ustawienia>zaawansowane i tu na karcie: Monitor Plug i Play NVIDIA GF powinny znajdować się wszystkie ustawieia których teraz nie ma . Jest tylko rozdzielczośc i zgodność .Sprawdzałem sterowniki wszystko jest ok monitor teź dobrze działa lecz nie mogę nic ustaić np. ciemniej jaśniej itp. Moźe ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc.
Strona 1 / 1