nVidia GeForce 2 MX 200 32 MB
Siema.
Kumpel kupił starego kompa.
Miał w nim GeForce 2 MX 200 z 32 MB.
No i karta mu nie działa.
Sprawdzałem na 3 kompach.
Przy normalnym rozruchu (na XP) pokazuje się ekran z przesuwającym się paskiem i poprostu monitor się wyłącza i koniec. Pod trybem awaryjnym karta działa, ale we właściwościach nie ma ani napisanej karty, ani monitora.
Co mi powiecie na ten temat :?:
Na karcie są jakieś miejsca na zworki.
Karta chyba nie jest spalona, bo by nie działała i w trybie awaryjnym.
Dzięki za pomoc.
Pozdrówki
Kumpel kupił starego kompa.
Miał w nim GeForce 2 MX 200 z 32 MB.
No i karta mu nie działa.
Sprawdzałem na 3 kompach.
Przy normalnym rozruchu (na XP) pokazuje się ekran z przesuwającym się paskiem i poprostu monitor się wyłącza i koniec. Pod trybem awaryjnym karta działa, ale we właściwościach nie ma ani napisanej karty, ani monitora.
Co mi powiecie na ten temat :?:
Na karcie są jakieś miejsca na zworki.
Karta chyba nie jest spalona, bo by nie działała i w trybie awaryjnym.
Dzięki za pomoc.
Pozdrówki
Odpowiedzi: 7
Prosze was – nie dobijajcie mnie. Nie jestem aź tak początkującym graczem.
Próbowałem chyba 5 rodzajów sterowników.
Testowałem na 3 róźnych kompach.
U siebie mam zainstalowane stery do płyty i AGP jest obsługiwane.
W trybie awaryjnym komp chodzi.
W trybie Normalnym pokazuje się obrazek Win XP z przesuwającym się paskiem i po tym wyłącza się monitor i dalej nic nie moge zrobic.
Pozdrówki
Próbowałem chyba 5 rodzajów sterowników.
Testowałem na 3 róźnych kompach.
U siebie mam zainstalowane stery do płyty i AGP jest obsługiwane.
W trybie awaryjnym komp chodzi.
W trybie Normalnym pokazuje się obrazek Win XP z przesuwającym się paskiem i po tym wyłącza się monitor i dalej nic nie moge zrobic.
Pozdrówki
A stery do płyty wgrałeś?
Jeśli nie to pomyśl, jak ma Ci AGP obsługiwać?
Wgranie sterów nie do XP tylko do WIN98 tak jak napisali poprzednicy teź mogźe takie problemy sprawiać, ale stawiam na to źe nie wgrałeś sterów do MOBO
Ps Dla tej karty IMO najlepsze będą z 30.82
Jeśli nie to pomyśl, jak ma Ci AGP obsługiwać?
Wgranie sterów nie do XP tylko do WIN98 tak jak napisali poprzednicy teź mogźe takie problemy sprawiać, ale stawiam na to źe nie wgrałeś sterów do MOBO
Ps Dla tej karty IMO najlepsze będą z 30.82
No mozlwe ze zainstalowales zle stery (jezeli wogole zainstalowales) wejdz na http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp i sciagnij najnowsze stery (dobrze dzialaja teraz je mam) powinno dzialac podejrzewam ze zainstalowales stery pod win 98 lub inny POWODZENIA
Musisz odpalić kompa na lepszym (większym?) monitorez i (jeśli się na nim odpali) zmienić ustawienia karty na najmniejsze : odświerzanie, rozdzielczość. Ja tak miałem i pomogło.
A sterowniki do tej karty są zainstaloeane??
Jeźeli tak odpal w awaryjnym wejdź do dodaj/usuń programy i odinstaluj nVidia driver. Spróbuj wtedy uruchomić windows normalnie i zainstaluj sterownik.
Jeźeli tak odpal w awaryjnym wejdź do dodaj/usuń programy i odinstaluj nVidia driver. Spróbuj wtedy uruchomić windows normalnie i zainstaluj sterownik.
No Ok, ale przestawiłem rozdzielczość na 640 x 480 i wtedy się odpala normalnie.
A tryb awaryjny odpala nawet na 1024 x 768.
Moge być w błędzie, ale nie wydaje mi się, źeby karta była spalona.
A tryb awaryjny odpala nawet na 1024 x 768.
Moge być w błędzie, ale nie wydaje mi się, źeby karta była spalona.
Karta jest spalona lub poprostu zepsuta a co sie zepsulo tego niestwierdze (ale jestem madry :P )W trybie awaryjnym zawsze bedzie ekran bo wtedy nie dziaBa karta graficzna podpita do AGP tylko jakas inna Co sie stalo ze nie ma polskich liter :(
Strona 1 / 1