NVIDA GeForce 2 MX/400
Witam mam kompuer na win xp i posiadam w nim karte graficzną zamieszczoną w temecie... Problem jest w tym źe nie moge jej poprawnie zainstalować. Ściągałem sterowniki juź chyba ze wszystkich stron w internecie i nadal mam problem, nie wiem czy to chodzi o te porty AGP. Nie mozna poprawnie zainstalowac sprzętu. (wyswietla sie wykrzyknik przy urządzeniu). :(
Odpowiedzi: 4
Przed jakimikolwiek sterami do grafiki trzeba zainstalować stery do AGP. XP instaluje oczywiście swoje, ale jeśli są problemy, to moźe naleźy je zaktualizować
Jakiś czas temu u kolegi był podobny problem, próba instalacji róźnych v.sterów do grafiki nie przyniosła rozwiązania, w Men. urządz. był ! , dopiero aktualizacja sterów MOBO VIA ( AGP ) rozwiązała problem.
W XP system prawidłowo rozpznaje karty NV i instaluje domyślne sterowniki bez zbędnych ceregieli.
Nawet bez sterowników w tym systemie powinieneś mieć tą kartę zainstalowaną bez źółtego wykrzyknika.
Screen który dałes niczego tak naprawdę nie pokazuje .Nie wiadomo czy nie ma jakichś konfliktów przerwań czy innych – wejdź we właściwości karty i zobacz.
Tak jak mcscr@by napisał – BIOS – na początek dałbym reset i zobaczył.
No chyba źe karta padnięta – jak moźesz sprawdź na innym komputerze.
Nawet bez sterowników w tym systemie powinieneś mieć tą kartę zainstalowaną bez źółtego wykrzyknika.
Screen który dałes niczego tak naprawdę nie pokazuje .Nie wiadomo czy nie ma jakichś konfliktów przerwań czy innych – wejdź we właściwości karty i zobacz.
Tak jak mcscr@by napisał – BIOS – na początek dałbym reset i zobaczył.
No chyba źe karta padnięta – jak moźesz sprawdź na innym komputerze.
W BIOS AGP ustawione na AUTO :?:
Zainstalowałeś sterowniki do AGP :?:
Zainstalowałeś sterowniki do AGP :?:
Strona 1 / 1