Nowy twardy dysk a Win XP
Mam dosc nietypowy problem. Otoz mam dwa twarde dyski i ten mniejszy mam zamiar wymienic.
Sytuacja wyglada tak:
Stary dysk – partycje C, E, F, G
Nowy dysk – partycje D (system), H
Co sie stanie gdy usune stary dysk? Windows sam rozpozna, ze ma startowac z D? Co sie stanie po wlozeniu nowego dysku? Zajmie partycje C? Czy musze cos robic??? Prosze o pomoc, bo w tych sprawach jestem raczej zielony :)
Sytuacja wyglada tak:
Stary dysk – partycje C, E, F, G
Nowy dysk – partycje D (system), H
Co sie stanie gdy usune stary dysk? Windows sam rozpozna, ze ma startowac z D? Co sie stanie po wlozeniu nowego dysku? Zajmie partycje C? Czy musze cos robic??? Prosze o pomoc, bo w tych sprawach jestem raczej zielony :)
Odpowiedzi: 4
Seeker, moglbym prosic o linka :) ? Aha, ten dysk, ktory wymieniam byl na Master, ten, ktory zostanie jest na Slave.
Moge się mylić
AdasB:
...::: Najprawdopodobniej partycje sie same poustawiają . Na moje oko D–>C, H–>D..a po wlorzeniu nowego dysku to juz alfabetycznie.Moge się mylić:::...
AdasB – nic się nie poustawia a system nie ruszy , System jest na D ,a na C przechowuje dane do rozruchu niezbędne.
O tym co zmienić i gdzie było juź opisywane wielokrotnie
...::: Najprawdopodobniej partycje sie same poustawiają . Na moje oko D–>C, H–>D..a po wlorzeniu nowego dysku to juz alfabetycznie.Moge się mylić:::...
Strona 1 / 1