Nowy procesor

Ile kosztuje najlepszy Duron i ile on ma Mhz??

Odpowiedzi: 20

Tomekk:
Ja mam płytke ECS K7S5A nie jest to jakaś extra płyta.
Ja mam na niej 1200 Athlon,
a mój kumpel ma 1000 Duron.

Choć moge się mylić.

Nie mylisz się, ja na swojej Ecs K7s5a mam Durona 800.
kirdian
Dodano
24.08.2003 15:27:48
Kupię sobie tą płytę i do tego athlona 1700+xp (czy jakoś tak)i GeForce'a 4 Ti4200 128MB
marcin–boss
Dodano
23.08.2003 21:02:06
SLAY3R:
Teź mam tego Gigabyte'a ale w najprostrzej wersji. Nie brałem tego dodatkowego wyposaźenia bo nie potrzebne mi jest. Co mi z firewire jak tego nie wykorzystam, Lan – do sieci mam sieciówkę, z raida teź bym nie skorzystał. A tak zostało parę złociszy w kieszeni. A właściwości fizyczne płyty podstawowej i napakowanej są takie same.

Przy kupnie rozumowałem identycznie... :idea:
SLAY3R:
I muszę powiedzieć źe płyta jest bardzo dobra.

Zgadzam się :D
Pawek
Dodano
23.08.2003 15:48:36
SLAY3R:
Teź mam tego Gigabyte'a ale w najprostrzej wersji. Nie brałem tego dodatkowego wyposaźenia bo nie potrzebne mi jest. Co mi z firewire jak tego nie wykorzystam, Lan – do sieci mam sieciówkę, z raida teź bym nie skorzystał. A tak zostało parę złociszy w kieszeni. A właściwości fizyczne płyty podstawowej i napakowanej są takie same.

Przy kupnie rozumowałem identycznie... :idea:
SLAY3R:

Zgadzam się :D
Pawek
Dodano
23.08.2003 15:48:36
LAN – Sieć lokalna (ang. Local Area Network) to zestaw komputerów wraz z innymi urządzeniami połączonych na relatywnie małej powierzchni przez dowolne łącza komunikacyjne.

na plycie LAN to po prostu karta sieciowa

Fire Wire – P1394 to szybkie łącze między komputerem a wieloma urządzeniami zewnętrznymi

RAID – Macierz dyskowa RAID (ang. Redundant Array of Inexpensive Disks) to odpowiednia organizacja macierzy dysków (zaleźna od poziomu RAID), która pozwala znacznie zwiększyć pojemność, szybkość, a przede wszystkim niezawodność układu.
The_judge
Dodano
23.08.2003 14:31:30
Pawek:
Nie spotkałem się z płytą główna, która nie obsługiwałaby jednocześnie Athlonów i Duronów.

Ja mam płytke ECS K7S5A nie jest to jakaś extra płyta.
Ja mam na niej 1200 Athlon,
a mój kumpel ma 1000 Duron.

Choć moge się mylić.
Tomekk
Dodano
23.08.2003 14:30:23
SLAY3R
Dodano
23.08.2003 14:29:47
A tak w ogóle co to jest FIRE WIRE, RAID i LAN?? I ile kosztuje wersja z tym całym ,,badziewiem''??
marcin–boss
Dodano
23.08.2003 14:19:34
A tak w ogóle co to jest FIRE WIRE, RAID i LAN?? I ile kosztuje wersja z tym całym ,,badziewiem''??
marcin–boss
Dodano
23.08.2003 14:19:34
marcin–boss:
A ile kosztuje taka płyta??

Zaleźy jak wersja, najprostsza wersja (bez LANu, RAIDa, FIRE WIRE) kosztuje 300–310 zł
Pawek
Dodano
23.08.2003 14:09:12
jedna kwestia, mam nadzieję , źe ze mną się zgodzicie, lepiej kupić najsłabszego Athlona z aktualnej oferty sklepowej, czyli 1700, niź najsilniejszego Durona 1300, róźnica ceny to około 40 zł, a róźnica wydajności ogromna, mimo podobnego zegara, Durony ostatnio utraciły rację bytu
zbysiu13
Dodano
23.08.2003 14:08:26
Nie spotkałem się z płytą główna, która nie obsługiwałaby jednocześnie Athlonów i Duronów.

Ja osobiście polecam płytę, którą sam posiadam (i jestem z niej zadowolony), a mianowicie Gigabyte GA–7VA. Jak ktoś potzrebuje to moźe sobie kupić "wypasioną" wersję tej płyty, która jednak jest sporo droźsza...

Ta płyta obsługuje wszystkie procesory AMD wolniejsze od Athlon XP 3000+ (włącznie z tym procesorem).

A ile kosztuje taka płyta??
marcin–boss
Dodano
23.08.2003 13:46:51
Nie jestem tylko pewien, czy na plycie, ktora ma obslugiwac Durona, bedzie dzialal Athlon – szczerze mowiac to watpie w to. Ale nie jestem expertem wiec moge sie mylic

to jedna jest pewne źe działać będzie to samo złącze
więc nie ma powodów zeby nie działało :)
Xior
Dodano
23.08.2003 01:34:07
The_judge:
Nie jestem tylko pewien, czy na plycie, ktora ma obslugiwac Durona, bedzie dzialal Athlon – szczerze mowiac to watpie w to. Ale nie jestem expertem wiec moge sie mylic

Ja osobiście polecam płytę, którą sam posiadam (i jestem z niej zadowolony), a mianowicie Gigabyte GA–7VA. Jak ktoś potzrebuje to moźe sobie kupić "wypasioną" wersję tej płyty, która jednak jest sporo droźsza...

Ta płyta obsługuje wszystkie procesory AMD wolniejsze od Athlon XP 3000+ (włącznie z tym procesorem).
Pawek
Dodano
23.08.2003 01:26:31
tak, amd pod wzgledem cena/jakosc sa zdecydowanie lepsze od pentium

proponuje bys spojrzal sobie na liste (TOP 10) ktora robi czasopismo Chip

http://topten.chip.pl/topten_19427.html?tt_c1=&tt_c2=&tt_c3=&tt_col=&tt_id=18&tt_cmd=1&tt_s=MP

sa tam uszeregowane plyty od najlepszej do najgorszej (wg nich oczywiscie) , mozesz tez porownywac sobie wybrane plyty lub uszeregowac je w innej kolejnosci (np cena/jakosc )

The_judge
Dodano
22.08.2003 23:03:32
Na razie amd, bo jest bardzo tani (Duron). I najlepiej taką, źeby później dokupić sobie Athlona 3000+XP czy jakiegoś takiego. Pentiumy to drogie procki!!
marcin–boss
Dodano
22.08.2003 22:45:12
to zalezy przede wszystkim ile masz kasy i jaki ma byc procesor do tej plyty (czy koniecznie AMD czy moze byc tez Pentium)
The_judge
Dodano
22.08.2003 21:15:26
A jaką płytę główną polecilibyście mi??
marcin–boss
Dodano
22.08.2003 21:04:43
W pełni zgadzam się z The_judge. Poza tym jeśli chodzi o płyty firmy ECS, to prawie wszyscy moi znajomi, którzy je posiadają mają z nimi problemy. A to z kontrolerami dysków, a to z dźwiękiem, itd. Ponadto te płyty nie naleźą do najwydajniejszych :)
Pawek
Dodano
22.08.2003 20:49:20
tylko nim ta plyte kupisz marcin–boss to lepiej sie dwa razy zastanow czy nie lepiej jest kupic troche tansza grafe i porzadniejsza plyte gl ?

bo plyta gl wbrew powszechnemu mniemaniu jest jedna z wazniejszych czesci kompa (wg mnie najwazniejsza, a juz na pewno wazniejsza niz grafa) i ja bym na Twoim miejscu kupil lepiej jakiegos radeona za 500 i dolozyl do plyty... ale zrobisz jak zechcesz
The_judge
Dodano
22.08.2003 20:33:12
marcin–boss
Dodano:
22.08.2003 15:32:54
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2