nowe strey i filmy na TV
Zainstalowalem nowe stery do mojego GF4MX 440 64DDR (56.72) i kiedy chcialem obejrzec film w TV przez S–Video, nic sie nie pokazywalo. Był pulpit, nawet napisy do filmu, a film był czarny :/
Odpowiedzi: 10
Instaluję z reguły wszystkie które się pojawiają i tylko na 53.03 miałem tę moźliwość. Teraz mam 56.64 i na tych chcę pozostać narazie, bo do innych nie ma sterów do okularów 3D a do wersji 4x.xx nie chcę wracać.
A próbowałes na starszych sterownikach (np 52.16)??
Anonymous:
Tak tylko ja teraz mam 56.64 i nie mogę tak ustawić cholera wie czemu??
Sorry to powyźej to mój post tylko "zapomniałem" się zalogować.
Tak tylko ja teraz mam 56.64 i nie mogę tak ustawić cholera wie czemu??
Oczywiście źe sie da. Teraz mam zainstalowane 52.16 i ustawione wyświetlanie na "klon". Wszystko jest OK – film widac na monitorze i na TV.
Da się. O ile dobrze pamiętam to taką moźliwość miałem przy sterownikach w wersji 53.03. Podejrzewam, źe za to jest odpowiedzialny któryś z wpisów w rejestrze ale który??
No to tak jak napisał SLAY3R – ustaw ekran podstawowy: TV, ekran pomocniczy: monitor (jeśli masz po angielsku to "primary display" ustaw na TV a "secondary" monitor). Wtedy będziesz miał film na TV a monitor będzie czarny. Gdybyś chciał mieć film jednocześnie na TV i monitorze to juź chyba trzeba jakiegoś TVTool'a uźyć, bo standardowo się chyba nie da.
Chodzi mi o to, ze mam wyswietlanie ustawione na Klon, i widac wszystko ok – na kompie i TV to samo. Problem jest tylko kiedy chce obejrzec film. Ta kompie jest wszystko OK a na TV jest wszystko oprócz filmu. Są nawet napisy, a zamiast filmu jest czarno.
To chyba nie tak. Jako podstawowy niech zostanie monitor, będziesz mógł jednocześnie oglądać film w tv i pracować na kompie. Żeby mieć obraz na tv musisz ustawić nakładkę video (w opcjach nvidii) i odzwierciedlenie video na ekranie pomocniczym. Poszperaj tam i daj znać.
Po świętach (Wesołego alleluja) mogę Ci przesłać dokładny opis konfiguracji ustawień. Mam XP home, tę samą kartę graficzną i podłączyłem tak jak Ty.I działa.
P.S. Ustaw odpowiednie wartości dla ekranu pomocniczego, zmień rozdzielczość i ustawienie kolorów, ale tylko na TV.
Po świętach (Wesołego alleluja) mogę Ci przesłać dokładny opis konfiguracji ustawień. Mam XP home, tę samą kartę graficzną i podłączyłem tak jak Ty.I działa.
P.S. Ustaw odpowiednie wartości dla ekranu pomocniczego, zmień rozdzielczość i ustawienie kolorów, ale tylko na TV.
We właściwościach ustaw uźądzenie domyślne na telewizor.
Strona 1 / 1