Nowe luki w IE

W przeglądarce MS Internet Explorer wykryto ostatnio kilka nowych powaźnych błędów, o których producent jak dotąd nikogo nie poinformował. Co gorsza nie moźna się przed nimi zabezpieczyć.

Nowe luki umoźliwiają m.in. na zaatkowanie złośliwym kodem po kliknięciu na odnośnik. Niestety przed tym błędem nie moźemy się ustrzec, mimo posiadania najnowszych uaktualnień do przeglądarki Microsoftu. Co gorsza przeglądarka ta odpowiada za wyświetlenie kodu HTML w innych programach np. Outlook Express. Tymczasowym rozwiązaniem moźe być wyłączenie obsługi skryptów JS, Java i ActiveX.

źródło: cai.pl

Powiem krótko, to działa bo sam nie dawno się tym bawiłem.

Odpowiedzi: 7

Nie wydaje mi sie ;P
brtx
Dodano
16.06.2004 14:42:37
Szybkie pytanko:
Czy po zainstalowaniu Mozilla Firefox 0.9 Final PL będzie potrzebne uruchomienie ponowne. eMule działa więc wiecie...
Tomi!
Dodano
16.06.2004 13:46:56
O właśnie Mistrzu, dobrze źe o Mozilli przypomniałeś, bo na śmierć zapomniałem :oops: :wink:

PS. Będą opóźnienia :idea: Teraz to dopiero po 25 czerwca się tym zajmę :(
Pawek
Dodano
14.06.2004 00:09:47
Seeker:
Yoda:
gieras:
no niestety, IE jest popularny wiec znajduja w nim dziury, opera pewnie tez ma tylko nkit nie szuka :lol: :twisted:

Z przykrością, źe mylisz się zawiadamiam. Wystarczy w bugtracku opery, czy mozilli poszukać, jakie błędy pojawiały się. IE w tej dziedzinie nie ma konkurencji – no, moźe OE ;)
Pozdrawiam.

A moźe – a myślę ,źe prawie napewno –jest tak źe im więcej szukających tym więcej trafionych :) .
Ciekawe ilu w sieci szuka dziur w Operze, a ilu w IE ? :roll: i jak stosunek ilościowy jednych do drugich przekłada sie na ilości znajdowanych dziur ?

Mozillę pozwolę dodać tu sobie – bo o Operze pojęcie małe mam. Ze względu na kodu otwartość, więcej dziur szukających w mozilli bym obstawiał ;)
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
13.06.2004 23:23:30
Yoda:
gieras:
no niestety, IE jest popularny wiec znajduja w nim dziury, opera pewnie tez ma tylko nkit nie szuka :lol: :twisted:

Z przykrością, źe mylisz się zawiadamiam. Wystarczy w bugtracku opery, czy mozilli poszukać, jakie błędy pojawiały się. IE w tej dziedzinie nie ma konkurencji – no, moźe OE ;)
Pozdrawiam.

A moźe – a myślę ,źe prawie napewno –jest tak źe im więcej szukających tym więcej trafionych :) .
Ciekawe ilu w sieci szuka dziur w Operze, a ilu w IE ? :roll: i jak stosunek ilościowy jednych do drugich przekłada sie na ilości znajdowanych dziur ?
Seeker
Dodano
13.06.2004 23:18:05
gieras:

Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
13.06.2004 23:07:24
gieras
Dodano
13.06.2004 22:22:55
damipl
Dodano:
13.06.2004 20:39:30
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1