Nowa plyta, brak startu po wprowadzeniu ustawien...

Witam,
Wiem, ze bylo kilka podobnych tematow, jednak zaden wprost nie odpowiada na moj problem, a jak wiem czesto mala roznica w zachowaniu swiadczyc moze o zupelnie innym problemie.
Skladam, co mi sie zadko zdarza, komputer dla znajomego plyta SOYO SY P4 VTE, procesor P4 3Ghz.
Otoz, po uruchomieniou zlasza mi sie blad: CMOS settings wrong. Nacisjkam F1 aby wejsc do ustawien, lub wybieram F2 dla domyslnych i komputer robi restart, jednak nigdy juz nic sie nie wyswietla. Slychac jedynie "pikanie" z glosniczka w rytmie bicia ludzkiego serca. (chyba daje znac ze jeszcze zyje ;–) )
Po zresetowaniu ustawien zworka na plycie, caly proces sie powtarza.
Inna rzecz, o ktora chce zapytac to menu SATA RAID, ktore mi sie wyswietla po nacisnieciu TAB jednak nie moge dokonac w nim zadnych ustawien, na dole ekranu wyswietla sie "Serial Ch0_master No drive".
Jestem "lajkonikiem" (jak to mowila pewna blondynka) w tym temacie, jednak zawsze do tej pory udawalo mi sie zlozyc te ustrojstwa bez wiekszych problemow. Tym razem potrzebuje pomocy, pomozcie! (pomozecie?)

Pozdrawiajac dopisze, ze jak ktos z Was ma ochote na "live" troubleshooting to jestem dostepny na GG i TLENie,
Dzieki z gory,

Odpowiedzi: 3

...plyta wymieniona. problemu nie ma.
woyteg
Dodano
19.12.2004 10:56:19
Plyta byla kupiona z procesorem i pamieciami jako zestaw. Zasilacz jest 430 Watowy. Stawiacie na wadliwa plyte? Okaze sie za kilka godzina, jade wymienic plyte.
woyteg
Dodano
18.12.2004 22:17:46
Co do pierwszego problemu. Moze bios jest gdzies trefny albo plyta nie podnosi albo nie dociaga procesora :?: Wez slabszy procesor i zobacz, czy bedzie dzialac. Powymieniaj ramy itp, moze jeszcze gdzies zasilacz cos nie tak "jedzie"
Ukey
Dodano
18.12.2004 22:15:54
woyteg
Dodano:
18.12.2004 21:41:38
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1