Notebook + monitor (pulpit rozszerzony) = problem
Tracę wiarę w to, że kiedyś znajdę rozwiązanie tego problemu ;]
Sprawa wygląda tak:
1. Notebook
2. Monitor CRT
3. Tryb wyświetlania = pulpit rozszerzony
Do laptopa jest podłączony monitor CRT. Tryb wyświetlania w systemie ustawiony na DUAL (pulpit rozszerzony). Monitor stoi po lewej stronie laptopa.
Problem:
Windows domyślnie ustawia drugi (secondary) monitor po prawej stronie. Można to zmienić „przeciągając” go na stronę lewą. Wszystko jest świetnie do czasu odłączenia monitora od laptopa. Po ponownym podłączeniu monitor, znów ustawiany jest po prawej ;\ (męczące jest ciągłe „przekładanie” go na lewą).
Moje pytanie:
Może ktoś zna sposób w jaki można na stałe ustawić drugi monitor po stronie lewej ?
Sprawa wygląda tak:
1. Notebook
2. Monitor CRT
3. Tryb wyświetlania = pulpit rozszerzony
Do laptopa jest podłączony monitor CRT. Tryb wyświetlania w systemie ustawiony na DUAL (pulpit rozszerzony). Monitor stoi po lewej stronie laptopa.
Problem:
Windows domyślnie ustawia drugi (secondary) monitor po prawej stronie. Można to zmienić „przeciągając” go na stronę lewą. Wszystko jest świetnie do czasu odłączenia monitora od laptopa. Po ponownym podłączeniu monitor, znów ustawiany jest po prawej ;\ (męczące jest ciągłe „przekładanie” go na lewą).
Moje pytanie:
Może ktoś zna sposób w jaki można na stałe ustawić drugi monitor po stronie lewej ?
Doszedłem już, że informacja o ustawieniu drugiego monitora znajduje się w poniższym kluczu rejestru:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Hardware Profiles\Current\System\CurrentControlSet\Services\iAlm\Device1]
w polu
"Attach.RelativeX"=dword:fffffb00
Odpowiedzi: 1
Już po ;]
Problem rozwiązany (połowicznie - nie trzeba przeciągać) dzięki nowym sterownikom Intela i użyciu schematów
Strona 1 / 1