Notatnik, rejestrator kalendarz, nie wiem jak to nazwać.

Moi drodzy jestem wam wszystkim wdzięczny za pomoc i wyrozumiałość jaką do tej pory mi okazaliście, Wielkie dzięki za to! Od jakiegoś czasu w firmie borykam się z problemem.

Mam kontakt z poacownikami innych siedzib poprzez internet, chciałem wprowadzić coś takiego jak moźliwośc rejestrowania ich "wypadów" i wyjazdów. Jak miało by to wygladac:

Kazdy pracownik miałby swoje hasło i login do kalendarza firmy, mógłby rejestrowac np. poniedziałek, źe w środe od godziny 15.00 do 18.00 będzie się znajdował w firmie pana X. Wtedy automatycznie wiem, źe Wacek za 2 dni między 15 a 18 jest u Pana X. Taką samą moźliwośc miałby kaźdy pracownik. Oczywiście pracownicy nie mogliby kasować danych swoich kolegów, lub wpisywac się w ich termin, bo w firmie ktos musi być :) Ewentulane zmiany mogli by wprowadzac np. ja lub drugi administrator nadzorujący prace.

czyli reasumując:

na stronie www firmy jest dział np. rezerwacja.
pracownik klika, wpisuje user i password. Pojawia mu się strona w formie kalendarza tygodniowego. wchodzi na dany dzień, na daną godzine i rezerwuje ją dal siebie, bo musi jechać do firmy x.
Zapisuje zmiany i wychodzi z www.

Jego kolega dla przykładu chciałby wywinąć mu jakiś numer i loguje się swoimi danymi lecz nie moźe ani zmienić godzin kolegi który je pooprzednio zarezerwował, ani wykasować, ani wpisac się w to samo miejsce.

natomiast administrator mógłby cos takiego zrobic bez problemu, wejść, dodać jakieś zadanie danemu pracownikowi w danych godzinach, zmienić godziny lub kompletnie je wykasować z kalendarza.

Napisałem się napisałem, mam nadzieję, źe wyjasniłem to w miarę jasno. Wielkie dzięki za informacje i pomoc. Moźe coś takiego istnieje w siecie, tylko odpowiedznio dostosowac i poprawić? Dziękuje za pomoc i Szczęśliwego Nowego Roku.

Odpowiedzi: 1

Moim zdaniem trzeba by postawić w firmie serwer lokalny z PHP i znaleźć odpowiedniego CMSa, bądź samemu go napisać.

:arrow: http://www.google.com/search?q=darmowy+CMS&sourceid=opera&num=0&ie=utf–8&oe=utf–8
Naczelny
Dodano
28.12.2004 08:49:07
cisar
Dodano:
28.12.2004 01:23:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1