Norton i SP2
Mam Windowsa XP Proffesional. Niedawno zainstalowałam SP2, ale od czasu instalacji komputer zaczął mi się zacinać przy byle okazji (nawet przy skanowaniu Nortonem). Często musiałam go restartować :( Raz nawet obraz na ekranie zaczął skakać( po resecie, zaraz w pierwszych momentach uruchamiania się), komputer zaczął wydawać dudniące odgłosy z skrzynki i piszczące z głośników, na monitorze pojawiły się kolorowe, pionowe paski i w końcu monitor zgasł... a komputer działał.( i to na wysokich obrotach)Nic się nie dało zrobić, więc wyłączyłam go z prądu. Po paru próbach udało mi się znów go uruchomić, jednak dalej się zacinał. Komp przy sprawdzaniu dysku( zaraz po włączeniu, jak to bywa po resecie) obcinał pliki związane z Norton Antivirys. Antywira usunęłam i jest wszystko w porządku. Co moge zrobić by nadal uźywać Nortona :?:
Moźliwe by było, źe mam na kompie wirusa??
Moźliwe by było, źe mam na kompie wirusa??
Odpowiedzi: 8
No masz instalke SP2, skopiuj ją na dysk D lub wypal na cd jak chcesz a po formacie zainstaluj.
Dzięki wszystkim :D Zrobie format. A moźna skopiować(i znaleźć) SP2 na np. inny dysk?? Czy trzeba ściągać od nowa??( Bo wiecie, mam trochę powolny internet, a aktualizuję przez niego :? )
potwierdzam..................
SP2 instalujemy po formacie dysku C io zaraz po tym instalujemy Norton Security Antyvirus 2005 i system działa bez usterek, nawet starsze gry chodzą :D
SP2 instalujemy po formacie dysku C io zaraz po tym instalujemy Norton Security Antyvirus 2005 i system działa bez usterek, nawet starsze gry chodzą :D
Więc jeśli to norton2005 to moge ci powiedzieć źe ja mam zintegrowaną instalke SP2 z Windowsem i mam równieź Nortona2005. Wszytko śmiga dobrze. Więc raczej pomoźe ci wgranie systemu na nowo.
Tak, to Norton Antivirus 2005. Innego antywira zainstalować nie próbowałam, ale za to Nortona odinstalowywałam i zainstalowywałam na nowo ze 2 razy... :) (Nic nie dało po ponownym zainstalowaniu go)
Tak, to Norton Antivirus 2005. Innego antywira zainstalować nie próbowałam, ale za to Nortona odinstalowywałam i zainstalowywałam na nowo ze 2 razy... :) (Nic nie dało po ponownym zainstalowaniu go)
1.Nic nie obiecuje. Ale duźa szansa źe pomorze. Tyle źe zainstaluj odrazu SP2, lub zrób sobie zintegrowaną istlake z SP2(gdzieś w archiwum jest jak to zrobić).
2. A próbowałes odinstalowac Nortona i spóbowac z innym antywirem? Albo odinstalować i zainstalowac na nowo? O i jakiego masz nortona?2005?
2. A próbowałes odinstalowac Nortona i spóbowac z innym antywirem? Albo odinstalować i zainstalowac na nowo? O i jakiego masz nortona?2005?
Niedawno instalowałam Windowsa, ale gdy instalowałam SP2 było juź tam pare plików :roll: (łącznie z Nortonem).
Więc musiuałabym po prostu sformatować dysk i uaktualniać wszystko od nowa :?: :?:
Więc musiuałabym po prostu sformatować dysk i uaktualniać wszystko od nowa :?: :?: