Noepełnosprawny komp
Otórz wczoraj wieczorem zaczeła mi myszka szwankować. Po 2 h wysiadła. Dziś jak przychodze ze szkoły do chaty, rozgręcam gryzonia, wszysko ok. Odpalam kompa, a on jakby nie mał ręki(mysz) a ja próbuje ją ruszać(myszą). Komp nic, stoi jak jakiś złom ze szkoły :D . Do tematu: poszedłem, do kompa ojca, wyjąłe mysz i zamieniłem. Efekt identyczny. U ojca mysz jego działą, ale moja juź nie :| . Czyli napewno coś z myszką jest nie tak( nie rozwaliłe tylko wtyczki i kabla). Ale skoro i chodząca mysz nie chodzi, to co jest grane? wyjścia na mysz i klawiature są w jednym `pojemniczku` , klawiatura chodzi. Da się coś tym zrobić?czy moźe się obejść bez wymiany płytki?
Odpowiedzi: 5
Wynika z tego, bardzo dziwna i niecodzienna sytuacja jak na myszki... Myszka wywolała spięcie i nie dosc, źe spaliła port, to się jeszcze sama zepsuła.
nie są tanie myszki na USB, ale za 100 mozna juz chyba kupić... albo w ogóle kup sobie radiową...
nie są tanie myszki na USB, ale za 100 mozna juz chyba kupić... albo w ogóle kup sobie radiową...
No tak:
Moja mycha=A
Mycha ojca=b
moj komp=1
kom ojca=2
A nie chodzi na 1 i 2.
B chodzi na 2.
B nie chodzi na 1.
Jasne?
A ile kosztuje taka mycha na USB?
Moja mycha jest Geniusa, ojca teź, chodziła przeszło 3 lata, w potwornych męczarniach. Często spadała z biurka, jeździła po kurzu, i była maltretowana przez moją 5 letnią siostrę. Teraz zwisza na lampie w moim pokoju, po nieudanej reanimacji i próbie pszeszczepu części. Pogrzeb jutro. :cry: . To była super mycha. Jak mi się uda i stary da mi cyfraka, dam screeny.
Moja mycha=A
Mycha ojca=b
moj komp=1
kom ojca=2
A nie chodzi na 1 i 2.
B chodzi na 2.
B nie chodzi na 1.
Jasne?
A ile kosztuje taka mycha na USB?
Moja mycha jest Geniusa, ojca teź, chodziła przeszło 3 lata, w potwornych męczarniach. Często spadała z biurka, jeździła po kurzu, i była maltretowana przez moją 5 letnią siostrę. Teraz zwisza na lampie w moim pokoju, po nieudanej reanimacji i próbie pszeszczepu części. Pogrzeb jutro. :cry: . To była super mycha. Jak mi się uda i stary da mi cyfraka, dam screeny.
Jeźeli jest dobrej klasy czasami warto naprawić.
W mojej wymieniałem juź kabel.
W mojej wymieniałem juź kabel.
Nie skumałem za bardzo Ciebie Lezio :? Z tego co napisałeś wynika, źe na dwóch kompach nie dział Ci ta myszka, czyli naleźy mniemać, źe to ona jest winna. Kup nową myszkę...
Trochę to za skomplikowane dla mnie :shock:
Jeszcze raz.
Na drugim kompie które działają :?:
Jeśli obie to coś z portem , lub coś się namieszało w systemie.
Jeźeli tylko twoja nie chodzi to 99% źe to przerwa na kablu.
Najczęściej nadłamuje się przy samej myszy lub przy wtyku do portu.
Sprawdź omomierzem przejście.
Jeszcze raz.
Na drugim kompie które działają :?:
Jeśli obie to coś z portem , lub coś się namieszało w systemie.
Jeźeli tylko twoja nie chodzi to 99% źe to przerwa na kablu.
Najczęściej nadłamuje się przy samej myszy lub przy wtyku do portu.
Sprawdź omomierzem przejście.