Noepełnosprawny komp
Otórz wczoraj wieczorem zaczeła mi myszka szwankować. Po 2 h wysiadła. Dziś jak przychodze ze szkoły do chaty, rozgręcam gryzonia, wszysko ok. Odpalam kompa, a on jakby nie mał ręki(mysz) a ja próbuje ją ruszać(myszą). Komp nic, stoi jak jakiś złom ze szkoły :D . Do tematu: poszedłem, do kompa ojca, wyjąłe mysz i zamieniłem. Efekt identyczny. U ojca mysz jego działą, ale moja juź nie :| . Czyli napewno coś z myszką jest nie tak( nie rozwaliłe tylko wtyczki i kabla). Ale skoro i chodząca mysz nie chodzi, to co jest grane? wyjścia na mysz i klawiature są w jednym `pojemniczku` , klawiatura chodzi. Da się coś tym zrobić?czy moźe się obejść bez wymiany płytki?
Odpowiedzi: 20
za 85 zeta moźna dostać muche a4techa pod usb bez kabla radiową z 3 przyciskami 1 rolką optomechaniczną
Na taką mychę zbieram. :)
Na taką mychę zbieram. :)
ja mam na kablu myche optyczną LG, jest lekka, w porównaniu do mychy A4tech, jakiej uzywałem wczesniej, niestety nie wiem ile kosztuje bo ją wygrałem w konkursie LG :D :D :D
Ja tam jestem zadowolony z mojej mychy optycznej A4Tech za bodajze 60–70 zlociszy.Ta bym wlasnie Tobie polecil.
ja kupilem optyczna logitech'a za 70 pare zloty (po obnizce lekkiej ;] )
spokojnie dostaniesz za ok. 60 pln mysz optyczną usb na kablu firmy a4tech, ze scrollem i conajmniej 3 ma przyciskami – i to rozwiązanie ci polecam, najlepsze co mozesz miec za te pieniadze.
nie zgodze sie natomiast ze a4tech to jakas super firma – firma taka sobie bardzo przecietna ale bardzo tania jak na jakosc produktów – mysz firmowa to mysz Logitech czy Microsoft a nie tam jakies a4 – tyle ze to kosztuje znacznie wiecej.
regardz
nie zgodze sie natomiast ze a4tech to jakas super firma – firma taka sobie bardzo przecietna ale bardzo tania jak na jakosc produktów – mysz firmowa to mysz Logitech czy Microsoft a nie tam jakies a4 – tyle ze to kosztuje znacznie wiecej.
regardz
Zawsze byłem na myszkach kabelkowych. Po prostu wariowałem źe hej. Lecz po dokładnych oględzinach qmpli z forum, okazało się źe moja myszka zrobiła kamikaze na porcie ps/2. nie chcę wydawać duźo kasy na gryzonia, ale chyba się skuszę na tą mychę za 60 zeta. Szczerze mówiąc przeźyłe shok, gdyź to był super bajer w tamtych czasach(mysz z kółkiem, 2 pszyciski i scroll jako 3, ). Dam skana pudełka jeszcze. Pa :)
wiesz lezio moim zdaniem nie opłaca ci sie kupowac myszki radjowej bo ja mam myyszkerazem z klawiszami firmy labtecale mi tylko czsami myszka z lkawiszami czasami nie chodzi ale to nic. wiesz nie ma to jak optyczna :wink:
Równieź polecam. Wystarczy spojrzec na firme... A4 Tech i wszystko jasne. O reszte nie trzeba się martwić. Ja mam 2 klawiatury i myszki tej firmy i nie ŻADNYCH problemów (jedna z myszy chodzi juz ze 3 lata). Fakt nie mogę do niej zainstalowac sterów pod XP bo wariuje, ale tak to miodzio...
MarcinX:
Moja mysza na usb Opto Mini 315 A4Tech ,kosztuje ok 60 zł.
Chociaź mam spore łapy ,a mysza jest dosyć mała pracuje się na niej po prostu świetnie.
Polecam :!: :!:
polecam – wspaniała myszka.
Moja mysza na usb Opto Mini 315 A4Tech ,kosztuje ok 60 zł.
Chociaź mam spore łapy ,a mysza jest dosyć mała pracuje się na niej po prostu świetnie.
heh, zaczynam zbierać na myche. Dzięki za rady. Temat klozet.
Takich rzeczy nie czuć na węch. ja kiedyś miałem drukarke terminatorkę :D :D Spaliła mi dwa porty drukarkowe na dwóch róźnych płytach... Kiedy dotknąłem kabla, to mnie tak kopnął prąd, źe do tej pory pamietam :?
MarcinX:
Jeźeli jest dobrej klasy czasami warto naprawić.
W mojej wymieniałem juź kabel.
Moja (Kensington Pocket Mouse Pro) jak się spsuła była na szczęście na gwarancji. W serwisie wyrzucili ją do kosza i dali mi nową...
Przeraziło mnie (mamw portwelu 40 zeta) :) . Przejde się do komputerowego i zobacze sobie :mrgreen: A tak to nie czułem nawet dymu(cheh, to juź normalka, coś się non–stop jara).
Przeraziło mnie (mamw portwelu 40 zeta) :) . Przejde się do komputerowego i zobacze sobie :mrgreen: A tak to nie czułem nawet dymu(cheh, to juź normalka, coś się non–stop jara).
Za 100 zeta mozna kupic ...