No i jesteśmy w UE
Pamiętam jak kilka lat temu podawali w telewizji przybliźone daty rozszerzenia Unii. Zdawało się to takie odległe. A teraz juź jesteśmy w "Europie". To takie niezwykłe jak historia tworzy się na naszych oczach...
Odpowiedzi: 19
Panowie spokojnie, przeciez jestesmy Obywatelami Europy :lol:
Se niezauwarzylem a ty mnie nie obrazaj. :evil:
przeciez dal w cudzyslowiu debilu;p "europie"
Gagman:Kuba:Zdawało się to takie odległe. A teraz juź jesteśmy w "Europie".
http://europa.eu.int/comm/greetingscard/index_pl.cfm
A ja sie pytam:gdzie my do tej pory bylismy?W Azji?W Afryce?A moze w Amaryce?
Kuba:Zdawało się to takie odległe. A teraz juź jesteśmy w "Europie".
http://europa.eu.int/comm/greetingscard/index_pl.cfm
Nieco ponad jedenaście godzin temu, staliśmy się świadkami epokowej chwili. Oto Polska, nasza ojczyzna, o którą tak zaciekle walczyli nasi przodkowie, przystąpiła z dumą i podniesioną głową do struktur Unii Europejskiej. Trudno mi wyrazić słowami to co czuję. Są to napewno uczucia pozytywne – radość, wręcz nie do opisania. Fakt przystąpienia do Unii Europejskiej otwiera przed nami ogromne moźliwości, ale nie ma nic za darmo. Trzeba będzie włoźyć ogromną ilość pieniędzy i niespoźyte zasoby ludzkiej pracy, źeby podnieść nasz poziom źycia, źebyśmy sami siebie, przestali traktować jak obywateli drugiej kategorii. Bo na zachodzie, chociaźby w Niemczech, z ktorymi jak wiadomo, łączy nas bogata, nie zawsze piękna historia, wszyscy uwaźają nas za równorzędnego partnera. Piękne były slowa prezydenta Niemiec, wygłoszone wczoraj w Sejmie RP (w dodatku w języku polskim): "Europa bez Polski, to nie Europa!"
Przed nami wiele pracy, naprawdę wiele, ale juź jest bliźej niź dalej. Nie chciałbym abyśmy sami pozbawili się perspektyw na lepsze jutro. Są one w zasięgu ręki. Niech rządzący naszym pięknym krajem, naszą umiłowaną ojczyzną, wywalczoną krwią i blizną, kochaną szczerze, ojczyzną – jedyną w którą wierzę, niech nie zmarnują tego wszystkiego, opamiętają się i zadbają o POLSKĘ!
Przed nami wiele pracy, naprawdę wiele, ale juź jest bliźej niź dalej. Nie chciałbym abyśmy sami pozbawili się perspektyw na lepsze jutro. Są one w zasięgu ręki. Niech rządzący naszym pięknym krajem, naszą umiłowaną ojczyzną, wywalczoną krwią i blizną, kochaną szczerze, ojczyzną – jedyną w którą wierzę, niech nie zmarnują tego wszystkiego, opamiętają się i zadbają o POLSKĘ!
Rebe:Seeker – źebyć Ci źyczeniami z okazji "św. Józefa robotnika" nie musiał się odwdzięczać :lol: :wink:
A dziękuję bardzo :lol: ,
łon się nie odwdzięczy /było przypomni/– leźy przecieź jak ten fanraon zmimikowany :wink: :lol:
Seeker – źebyć Ci źyczeniami z okazji "św. Józefa robotnika" nie musiał się odwdzięczać :lol: :wink:
Korzystając z okazji ku pamięci
:wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
poczekajmy do najbliźszuch wyborów , endrju leper i spolka pewnie wygrają i wystąpimy z UE :wink: ,zartuje co bedzie czas pokarze ja tam widze wejscie Polski do UE jako wariant bardzo pozytywny, gorzej niz jest nie bedzie :wink:
brtx:Mam nadzieje tylko ze przykladem Hiszpanow czy Irlandczykow wykorzystamy te szanse...
Poczekamy zobaczymy. Mnie zastanawia ile czasu to czekanie zajmie
Mam nadzieje tylko ze przykladem Hiszpanow czy Irlandczykow wykorzystamy te szanse...
theboss78:pwl:
Chyba najlepszą transmisję miał TVN24...
Tansmisji to jest bardzo duzo nawet juz niemozna tego ogladac.
Tak, miał najlepsza – sam na tym kanałe oglądałem, ale największa radochę mi robiło, jak przełączając co jakiś czas np. na BBC pokazywali Plac Piłsudskiego, albo na EuroNews, itp. kanałach – o tym się mówi po prostu :)
PS. "A Zgorzelec w UE jest juź od paru lat :P"
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :D
Oby nam sie wkrotce lepiej powodzilo...[/i]
Oby nam sie wkrotce lepiej powodzilo...[/i]
pwl:
pwl:
No i jesteśmy w Zjednoczonej Europie... :)
No, niezwykłe... A tyle jeszcze przed nami...
To takie niezwykłe jak historia tworzy się na naszych oczach...
No, niezwykłe... A tyle jeszcze przed nami...
no juz powinna byc neo szybsza a nie jest
pewnie sciema z ta szybsza neo od maja;p
pewnie sciema z ta szybsza neo od maja;p
Zobaczymy czy zmiany beda na leprze.