Niezly problem z połączeniem sieciowym...

Witam, mam pytanie. Zainstalowałem dzisiaj p2p – Imesh. Jednak podczas instalacji antywirus wykryl "Szpiega" instalowanego przez ten program. Nakazałem mu go usunąć. Spowodowało to "przerwanie" instalacji, ale tylko na chwile, potem wyskoczyło okienko z komunikatem ze Imesh został zainstalowany pomyslnie i wymaga restartu systemu. A więc tak postąpilem. I co to dało? Po uruchomieniu systemu Kerio Personal Firewall wskazał mi błąd DB Socket'a (). Za chwilę spojrzalem na monitorki wskazujace stan polaczenia sieciowego – na ich polaczeniu znalazl sie wykrzyknik – błąd. Po wielu (nieudanych) probach naprawy (caly czas wyskakiwalo mi okno z komunikatem ze nie mozna przypisac ip do komputera) postanowilem uruchomic linuxa( z niego teraz pisze). Przepisalem z niego wszystkie wlasciwosci mego polaczenia (dns, maska, ip itd), ktore nastepnie wpisalem w windowsie. Co to dało? Otóź, polaczenie sieciowe nagle sie naprawilo (zniknal wykrzyknik). Bylem szczesliwy... Zresetowalem komp, i DB socket() error wyskoczyl mi znowu. Z tą roznicą ze polaczenie sieciowe bylo dobre. Jednak net mi nadal nie działal i nie działa. Bardzo Proszę Was o pomoc, gdyź jest to praktycznie sprawa źycia i smierci... Z góry dziekuje ! Pozdrawiam. // Moja konfiguracja to Win XP z Service Packiem 1 i 2. Kerio personal firewall. Imesh v. 4.5; AntiVir Personal.

Odpowiedzi: 2

a jakby mu przywrocic system?? no chyba ze odhaczyłes tą opcje...to zawsze mozna wywalic to co instalowałes przewalic wszystko reg cleanerem i pokombinowac z nowym połączeniem(wiesz konfigurator nowego połączenia sieciowego) wyłącz firewalla systemowego i softowego jesli uzywasz wyłącz antywira i kombinuj miałem cosik podobnego ale wiem ze antyVir cos zknocił....kliknij jak poszło bom sam ciekaw
Rudiczek
Dodano
23.02.2005 03:16:34
jeźeli cosik się instaluje na stare cza było odinstalować sp1 i potem wrzucić sp2 jeźeli niechceszsię męczyć polecam szybki foramat
Darkman
Dodano
23.02.2005 02:27:00
Splesh
Dodano:
21.02.2005 18:17:34
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1