Niezidentyfikowany objaw
Witam...
Mam następujący problem:
po normalnym wyłączeniu komputera, ten włączał się samoistnie tak, jakby się restartował. Problem zniknął gdy zaaplikowałem mu standardowe ustawienia w BIOS–ie. Nie wiem czy dobrze mniemam ale wydaje mi się, źe problem moźe tkwić w karcie graficznej!? Hmmm, nie wiem sam...
Moźe ktoś się juź spotkał z podobnym problemem. Napiszcie proszę, co o tym myślicie...
Mam następujący problem:
po normalnym wyłączeniu komputera, ten włączał się samoistnie tak, jakby się restartował. Problem zniknął gdy zaaplikowałem mu standardowe ustawienia w BIOS–ie. Nie wiem czy dobrze mniemam ale wydaje mi się, źe problem moźe tkwić w karcie graficznej!? Hmmm, nie wiem sam...
Moźe ktoś się juź spotkał z podobnym problemem. Napiszcie proszę, co o tym myślicie...
Odpowiedzi: 3
ReDalComp:
System to XP/PL
Mialem kieeedys taka smieszna sytuacje na w2k ktora polegala na tym iz po wybraniu Zamknij System – komputer i oweszem zamykal sie lecz gdy ekran gasl, komputer jakby rebootowal :] Duzo sie nad tym glowielm – okazalo sie ze byla to wina jednego ze sterownikow (do karty telewizyjnej) – po prostu przy konczeniu uslugi tego sterownika nastepowal blad krytyczny (BSOD) a jak wiadomo systemy z serii NT5 maja defaltowo wlaczana opcje reboot w przypadku bledu krytycznego.
Zmienienie tej opcji, a w konsekewncji zmiana sterownika i wszystko wrocilo do normy ;)
Tyle jesli chodzi o moje doswiadczenia z rebootowaniem kompa przy jego zamykniu :)
Owszem... mogło by tak być, ale komputer nigdy nie działał w sieci i nie ma teź w uzbrojeniu karty sieciowej.]:–>
To w ogóle pojawiło się nagle a przedtem komputer działał normalnie. Ja takźe wietrzę tu jakiś problem sprzętowy ale jeszcze nie wiem jaki...!?
Dziwne jest teź to, źe podziałało załadowanie standardowych ustawień BIOS–u, hmmm
To w ogóle pojawiło się nagle a przedtem komputer działał normalnie. Ja takźe wietrzę tu jakiś problem sprzętowy ale jeszcze nie wiem jaki...!?
Dziwne jest teź to, źe podziałało załadowanie standardowych ustawień BIOS–u, hmmm
A nie była to jaka Wake on lan w BIOS–ie ustawiona i system budził się na "zew" sieci?
W archiwum znajdziesz parę tematów "restar zamiast" czy podbnie brzmiących – moźe warto byś je odszukał i przeczytał.
W archiwum znajdziesz parę tematów "restar zamiast" czy podbnie brzmiących – moźe warto byś je odszukał i przeczytał.
Strona 1 / 1