Niezidentyfikowany objaw

Witam...
Mam następujący problem:
po normalnym wyłączeniu komputera, ten włączał się samoistnie tak, jakby się restartował. Problem zniknął gdy zaaplikowałem mu standardowe ustawienia w BIOS–ie. Nie wiem czy dobrze mniemam ale wydaje mi się, źe problem moźe tkwić w karcie graficznej!? Hmmm, nie wiem sam...
Moźe ktoś się juź spotkał z podobnym problemem. Napiszcie proszę, co o tym myślicie...

Odpowiedzi: 3

ReDalComp:
System to XP/PL

Mialem kieeedys taka smieszna sytuacje na w2k ktora polegala na tym iz po wybraniu Zamknij System – komputer i oweszem zamykal sie lecz gdy ekran gasl, komputer jakby rebootowal :] Duzo sie nad tym glowielm – okazalo sie ze byla to wina jednego ze sterownikow (do karty telewizyjnej) – po prostu przy konczeniu uslugi tego sterownika nastepowal blad krytyczny (BSOD) a jak wiadomo systemy z serii NT5 maja defaltowo wlaczana opcje reboot w przypadku bledu krytycznego.
Zmienienie tej opcji, a w konsekewncji zmiana sterownika i wszystko wrocilo do normy ;)

Tyle jesli chodzi o moje doswiadczenia z rebootowaniem kompa przy jego zamykniu :)
brtx
Dodano
08.12.2004 10:38:22
Owszem... mogło by tak być, ale komputer nigdy nie działał w sieci i nie ma teź w uzbrojeniu karty sieciowej.]:–>
To w ogóle pojawiło się nagle a przedtem komputer działał normalnie. Ja takźe wietrzę tu jakiś problem sprzętowy ale jeszcze nie wiem jaki...!?
Dziwne jest teź to, źe podziałało załadowanie standardowych ustawień BIOS–u, hmmm
ReDalComp
Dodano
08.12.2004 08:26:59
A nie była to jaka Wake on lan w BIOS–ie ustawiona i system budził się na "zew" sieci?
W archiwum znajdziesz parę tematów "restar zamiast" czy podbnie brzmiących – moźe warto byś je odszukał i przeczytał.
Rebe
Dodano
08.12.2004 08:01:50
ReDalComp
Dodano:
08.12.2004 01:08:43
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1