NIEWŁAŚCIWY WOLUMIN :(
Podczas instalacji gry zajmującej kilka płyt CD (oczywiście legalnej), po włoźeniu CD2 lub 3 do napędu wyskakuje komunikat: "W stacji znajduje się niewłaściwy wolumin. Włóź wolumin (nazwa 1–szej płyty CD od gry) do stacji dysków CD." Po wyskoczeniu komunikatu instalacja staje w miejscu i muszę ją wyłączyć. Ggy zaś wkładam dysk pierwszy, instalacja się wyłącza. Co mam zrobić??
Odpowiedzi: 11
Rebe:
Zarqaz wyjdzie, źe SATA ,a w konsekwencji F6 itp do zrobienia.
powiem więcej. Istnieje taka specjalna dyskietka...
Zarqaz wyjdzie, źe SATA ,a w konsekwencji F6 itp do zrobienia.
Dlaczego akurat pod ten temat się podpiąłeś ?
Wszystko co powinieneś zrobić masz właśnie na przedstawionym zdjęciu.
Sprawdź ustawienia Biosu,Bios go widzi wogóle?Co się stało źe dysku nie wykrywa?Ktoś go odpinał,przepinał? Zworki poustawiane?
Jeźeli czegoś nie wiesz uźywaj szukarek forumowa,google
Wszystko co powinieneś zrobić masz właśnie na przedstawionym zdjęciu.
Sprawdź ustawienia Biosu,Bios go widzi wogóle?Co się stało źe dysku nie wykrywa?Ktoś go odpinał,przepinał? Zworki poustawiane?
Jeźeli czegoś nie wiesz uźywaj szukarek forumowa,google
odnowie ten temat po prawie roku przerwy, nie chce zbednie nowego zakladac...
Kolega prosil o sformatowanie komputera. Nie moge sformatowac bo dysku nie wykrywa. Jak probuje bez formatowania zainstalowac XP z plyty to pojawia sie komunikat (fotka z cyfrowki):

Kolega ma dysk C, D, E
Jestem na poziomie umiejetnosci formatowania, ale jesli chodzi o sprawdzenie, czy to partycja czy nie to lamka ze mnie :P
Co moge zrobic, aby dysk stal sie wykrywalny?
Kolega prosil o sformatowanie komputera. Nie moge sformatowac bo dysku nie wykrywa. Jak probuje bez formatowania zainstalowac XP z plyty to pojawia sie komunikat (fotka z cyfrowki):

Kolega ma dysk C, D, E
Jestem na poziomie umiejetnosci formatowania, ale jesli chodzi o sprawdzenie, czy to partycja czy nie to lamka ze mnie :P
Co moge zrobic, aby dysk stal sie wykrywalny?
Valenar:
Juź jest dobrze! :D Dzięki! Wkurzało mnie to strasznie :)
To prawie tak jak mnie gdy czytam takie 4 posty po sobie napisane – uźywaj,proszę, przycisku zmień gdy chcesz coś dopisać.
Juź jest dobrze! :D Dzięki! Wkurzało mnie to strasznie :)
Wyłączyłem to. Teraz powinno być dobrze
chyba chodzi o taki dysk, który robię przez np. Daemon Tools? To taki mam.
Co to są napędy wirtualne?? Nie jestem zbyt zaawansowany w tych sprawach...
Nie masz czasem napędów wirtualnych ?? Jak tak to je spróbuj powyłączać/odinstalować i wtedy spróbuj.
Czy nikt nie wie jak temu zapobiec?? byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi powiedział...
Strona 1 / 1