niewidzialny napęd optyczny
moj system nie widzi (przestał)napedu dvd–rw.caly czas byl a teraz znikl.jak go odzyskac?
jeszcze jedno–nie moge sformatowac dysku sata–ciagle pokazuje ze nie mam zainstalowanych tyskow twardych.probuje z F6 ale chyba mam zle sterowniki do sata bo wywala blad.skad wziac inne?
jeszcze jedno–nie moge sformatowac dysku sata–ciagle pokazuje ze nie mam zainstalowanych tyskow twardych.probuje z F6 ale chyba mam zle sterowniki do sata bo wywala blad.skad wziac inne?
Odpowiedzi: 6
1.Komputer restartowalem
2.w menadzerze urzadzen nie widac dvd–rw widzi tylko dysk twardy
3.Jaki kanal usunac?
4.chodzi osterowniki do chipsetu plyty głownej?
sory ale nie jestem zbyt biegly
juz jest ok.zainstalowalem nowe stery do kanalu podstawowego ide i sie pojawil.
powiedz mi jeszcze do czego sluzy pomocniczy kanal ide bo teraz swieci na zolto w menadzerze uzadzen
2.w menadzerze urzadzen nie widac dvd–rw widzi tylko dysk twardy
3.Jaki kanal usunac?
4.chodzi osterowniki do chipsetu plyty głownej?
sory ale nie jestem zbyt biegly
juz jest ok.zainstalowalem nowe stery do kanalu podstawowego ide i sie pojawil.
powiedz mi jeszcze do czego sluzy pomocniczy kanal ide bo teraz swieci na zolto w menadzerze uzadzen
peys:
usunąłem i nic ,dalej nie mam dysku z napedem
1. Komputer restartowaleś ??
2. Menadźer urządzeń – widać napęd ?? Jak tak i wszystko w porządku to odpal zarządzanie dyskami (więcej w helpie windowsowym) i sprawdź czy literka przypisana do niego
3. Usuń kanał, z poziomu menadźera urządzeń, do którego podłączony jest napęd i zrestartuj komputer – Windows powinien wykryć wszystko sam.
4. Sterowniki do chipsetu – zainstalowane/przeinstalowane ??
usunąłem i nic ,dalej nie mam dysku z napedem
Usuń i sprawdź.
PS LOWERFILTERS a nie LOVERFILTERS ;) Bo mi się lover to z czym innym kojarzy :lol:
PS LOWERFILTERS a nie LOVERFILTERS ;) Bo mi się lover to z czym innym kojarzy :lol:
@źółty jest tylko mam inne wpisy w pierwszym i drugim kluczu w faq jest BBFC1 a ja mam BFC1 i w tym kluczu jest wartosc tylko LOVERSFILTER ,drugiej nie ma.
tylko wszystko zgadza sie w trzecim kluczu ale i tam jest wartosc tylko LOVERSFILTER.cz mimo to moge je usunac?
tylko wszystko zgadza sie w trzecim kluczu ale i tam jest wartosc tylko LOVERSFILTER.cz mimo to moge je usunac?
W przyklejonym FAQ jest o znikaniu napędów – sprawdzałeś ??
Strona 1 / 1