Nietypowa sprawa
Potrzebuje rozwiazac pewien problem.
Przygotowuje plyte CD na ktorej beda miedzy innymi aplikacje, dokumentacja oraz spakowane pliki ktore chcialbym aby rozpakowaly sie w odpowiednie miejsce. Problem w tym zeby te pliki rozpakowaly sie w miejsce gdzie zostal wczesniej zainstalowany program. I teraz czy da sie w jakis sposob odczytac z klucza w rejestrze sciezke programu i odpowiednio uzyc tej informacji aby rozpakowac te dokumenty do tej sciezki ?
Moze sa inne sposoby na rozwiazanie mojego problemu?
Przygotowuje plyte CD na ktorej beda miedzy innymi aplikacje, dokumentacja oraz spakowane pliki ktore chcialbym aby rozpakowaly sie w odpowiednie miejsce. Problem w tym zeby te pliki rozpakowaly sie w miejsce gdzie zostal wczesniej zainstalowany program. I teraz czy da sie w jakis sposob odczytac z klucza w rejestrze sciezke programu i odpowiednio uzyc tej informacji aby rozpakowac te dokumenty do tej sciezki ?
Moze sa inne sposoby na rozwiazanie mojego problemu?
Odpowiedzi: 2
Z tego co mi sie przypomina, jest taki program jak Patch Maker i nie wiem na jakiej zasadzie , ale mial mozliwosc auto wykrywania, na jakiej partycji, w jakim folderze, znajduje sie program, lub co kolwiek inneg co chcesz zakutualizowac lub zastapic. Sproboj moze nim
Program oczywiscie ma mozliwosc zbudowania instalatora i skopresowania wszystkiego w jeden wykonywalny plik. exe
Program oczywiscie ma mozliwosc zbudowania instalatora i skopresowania wszystkiego w jeden wykonywalny plik. exe
wartość z rejestru to moźna na pewno odczytać, jeźeli sam zrobisz do tego program.
Moźesz teź zrobić start –> uruchom –> cmd –> OK
i wpisujesz reg query /? , ale tego chyba sie nie da wykorzystać :(
Bez bawienia się w rejestrze, to chyba moźna to zrobić winrar'em. Tworzysz archiwum sfx, i zajrzyj do opcji sfx.
Moźesz teź zrobić start –> uruchom –> cmd –> OK
i wpisujesz reg query /? , ale tego chyba sie nie da wykorzystać :(
Bez bawienia się w rejestrze, to chyba moźna to zrobić winrar'em. Tworzysz archiwum sfx, i zajrzyj do opcji sfx.
Strona 1 / 1