Niestabilność
XP zawiesza się podczas instalacji jeśli częstotliwość taktowania jast ustawiona na wartość (133) dla Athlona 2400+, operacja przebiega bez zakłuceń jeśli wartość ustawię na Auto (100). Komputer często się zawiesza przy dalszej eksploatacji...
Jak znaleźć powód zakłuceń?
Jak znaleźć powód zakłuceń?
Odpowiedzi: 10
ja bardzo bym chciał wiedzieć co myślicie o tym, wiem źe nie idealne ... ale czy aź tak źle ?
(a co do zasilacza to i tak wiem ze do d*** bo Codegena ale zamierzam zmienić)
(a co do zasilacza to i tak wiem ze do d*** bo Codegena ale zamierzam zmienić)
Chymm a ja mam takie napiecia przy zasilaczy noname 225W aha i takim kompie jak nizej
RTFM az sie na usta cisnie... :D moze by przykleic jakis topic o tej zworce :mrgreen:
Niestety nie zbadałem jeszcze obiektywnie (voltomierz) napięć jakie daje zasilacz. Niestabilność generowało niedopatrzenie podczas składania zestawu,tj. zworka na płycie (Patrz "Co ja kupiłem...")
Test Prime'95 przez 17 godzin :D przebiegał bez jakichkolwiek zakłuceń.
Zasilacz jeszcze zbadam! :?
Test Prime'95 przez 17 godzin :D przebiegał bez jakichkolwiek zakłuceń.
Zasilacz jeszcze zbadam! :?
nie wiem skąd wziełeś te pomiary pokazałem ci wycinek twoich testów są identyczne z autorem postu
jeśli mnie wzrok nie myli to jest
Wartoci napięć:
Napięcie rdzenia procesora 1.49 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.08 V
+12 V 11.92 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.02 V
Wartoci napięć:
Napięcie rdzenia procesora 1.49 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 5.08 V
+12 V 11.92 V
+5 V podczas wstrzymania pracy 5.02 V
dokładnie porównaj sobie
według mnie masz słaby zasilacz kiedyś miałem podobny
problem po wymianie zasilacza minoł
problem po wymianie zasilacza minoł
Dzięki za zwrócenie na to uwagi...
Wartości te w biosie są nieco lepsze niźpodawane przez AIDA, Na razie szukam miernika aby ustalić realne wartośći.
Wartości te w biosie są nieco lepsze niźpodawane przez AIDA, Na razie szukam miernika aby ustalić realne wartośći.
W jednym temacie nie moźna było ?
Te dwa ostatnie napięcia są niepokojące, bezpieczny margines wachania napięcia wynosi 5%, tutaj ten margines został przekroczony.
Wartości napięć:
Napięcie rdzenia procesora 1.63 V
+3.3 V 3.34 V
+5 V 4.73 V
+12 V 12.73V
Te dwa ostatnie napięcia są niepokojące, bezpieczny margines wachania napięcia wynosi 5%, tutaj ten margines został przekroczony.
Strona 1 / 1