niestabilna praca komp. przy nominalnej częst. procesora
Witam mam płyte Ausua A7V600. Mam problem z Sata nie moge zainstalowac WinXp poniewaź instalator nie wykrył dysku. ( miejsce z zatwierdzeniem umowy). Taśma do SATA jest napewno sprawna. Czy trzeba ustawić coś w opcjach aby instalacja przeszła do następnego etapu?? Sprawdzane na dwóch kontrolerach ten sam efek. Proszę o odpowidz szczególnie posiadaczy tej płyty
Odpowiedzi: 8
Bios jest wgrany najnowszy jaki jest dostępny.
Rebe:
Nie wiem Seeker czy to to – tyle, źe ja optymistycznie sugeruję się tytułem tematu.
Z pewnym ociąganiem graniczącym z obrzydzeniem :wink: zgodzę się z Tobą, w niewiedzy pozostając co do faktu czy nazwa "Sempron" pojawia się przy starcie komputera aswera99 ...
:)
Nie wiem Seeker czy to to – tyle, źe ja optymistycznie sugeruję się tytułem tematu.
Ad rem – a BIOS to czasem nie jest za stary i ma problem z rozpoznaniem Semprona ?
Ad rem – a BIOS to czasem nie jest za stary i ma problem z rozpoznaniem Semprona ?
aswer99:
Okazało się źe po zmniejszeniu fsb do niźszej wartości komputer chosdzi stabilnie.
O ile się nie mylę to ta płyta nie maoźliwości zablokowania dzielnika, tak więc nie dziwota źe po podniesieniu FSB (podniosłeś częstotliwość wszystkiego)
się krzaczyło.
Przy instalacjich systemu , urządzeń, ustawienia powinny być optymalne , wszelkie działania na kręconych podzespołach z reguły czkawką w postaci niemoźności zakończenia instalacji się kończą
Sterowniki załadowałem. NIestety nie mogłem przeprowadzić instalacji do końca(zatrzymuj się mniej w połowie instalacji). Reset lub zwieszenie się komputera. Okazało się źe po zmniejszeniu fsb do niźszej wartości komputer chosdzi stabilnie. Jeśli ustawie wartości domyślne proceosra (amd sempron)komputer działa niestabilnie. Procesor nie jest wykorzysywany w pełni co moźe być przyczyną (temperatura w normie ).
Na płycie CD dołaczonej do płyty łównej będa te drivery. trzeba wypakowac je na dyskietkę.
Innym źródłem jest strona supportu ASUS–a i pobranie ich – najprościej Ci będzie ją znaleźć poprzez wpisanie w google symbolu płyty.
Innym źródłem jest strona supportu ASUS–a i pobranie ich – najprościej Ci będzie ją znaleźć poprzez wpisanie w google symbolu płyty.
Sterowniki załadowane. Wystąpił teraz inny problem. Nie mozna przeprowadzić instalacji systemu do końca.
A podawałes sterowniki Sata z dyskietki ??
W BIOSie w sekcji dot. sATA oraz bootowania wszystko dobrze poustawiane ??
Opcja podawania sterownika jest pod F6 w czasie łądaowania innych driverów.
Komunikat pokazuje sie na dole ekranu, wystarczy uwaznie czytac.
W BIOSie w sekcji dot. sATA oraz bootowania wszystko dobrze poustawiane ??
Opcja podawania sterownika jest pod F6 w czasie łądaowania innych driverów.
Komunikat pokazuje sie na dole ekranu, wystarczy uwaznie czytac.
Strona 1 / 1