nieprawidłowe wyświetlanie kolorów czcionek

Witam. Mam następujący problem. W niektórych aplikacjach zamieniane są kolory czcionki np. z czerwonej na niebieską (i odwrotnie). Dotyczy to m.in. Worda i przeglądarek internetowych. Wygląda to mniej więcej tak: [img]http://img221.imageshack.us/img221/9666/clipboard02rg7.png[/img] Wytłuszczone wyniki zwyczajowo wyświetlają się na niebiesko, natomiast w moim przypadku są czerwone. Ale gdy zaznaczę wyraz myszką, pokazują się prawidłowo. Podobnie z Wordem, zaznaczam tekst na określony kolor, ale zamienia go na inny. Jednak w podglądzie wydruku kolory wyświetlane są prawidłowo. Ustawienia monitora raczej są w porządku wyświetlanie w programach graficznych też jest ok. Problem dotyczy samych czcionek. Próbowałem zmienić sterowniki do karty graficznej (ASUS EAH3650) na nowsze, wywaliłem też oprogramowanie do grafiki (Catalyst Control Center), ale nie przyniosło to oczekiwanych rezultatów. Mam Windows XP SP3. Z góry dziękuję za wszystkie sugestie.

Odpowiedzi: 5

Może przeinstalowanie systemu coś pomoże? Co myślicie?
begotten
Dodano
23.12.2008 18:56:27
Skanowałem wielokrotnie, nie mam wirusów.
begotten
Dodano
21.11.2008 22:07:42
Skanuj system antywirusem - podmienianie koloru oraz adresu linków to częsty obraz działania wirusów.
xCodeLover@centrumxp.pl
Dodano
15.11.2008 21:13:41
Używam Firefoxa, Opery i Internet Explorer, w tym ostatnim wszystko hula jak należy.
begotten
Dodano
14.11.2008 18:43:17
Jeśli chodzi o mnie nie interesowałoby mnie to jaką masz karte graficzną i wogóle sprzet tylko to jakie masz oprogramowanie. Używasz jakiej przeglądarki??? A co do Worda to tam mozna ustawić kolory zaznaczania, kolory trzcionek itd o ile sie nie mylę.
Aves81
Dodano
13.11.2008 22:49:22
begotten
Dodano:
13.11.2008 17:48:37
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1