Nieprawidłowe ikony
Kłopoty z ikonami dysków w folderze mój komputer. Oba dyski wyświetlone ikonami : otwórz za pomocą....
i nie mozna ich zmienić. Próbowałem przez Opcje folderów. Prawym przyciskiem wyświetla się wyszukaj,
otwórz(na drugim miejscu), eksploruj, itd. Niby nie przeszkadza ale obrazek ikony w postaci pudełka nieobecny. Moźe to coś niebezpiecznego? Proszę o pomoc lub wyjaśnienie.
i nie mozna ich zmienić. Próbowałem przez Opcje folderów. Prawym przyciskiem wyświetla się wyszukaj,
otwórz(na drugim miejscu), eksploruj, itd. Niby nie przeszkadza ale obrazek ikony w postaci pudełka nieobecny. Moźe to coś niebezpiecznego? Proszę o pomoc lub wyjaśnienie.
Odpowiedzi: 2
ikony są niewłaściwe przedtem były dwa pudełka po jednym na kaźdy dysk, sorry, nie wiem jak pokazać ikony w naszej korespondencji, kwadrat z zagiętym prawym górnym rogiem a wśrodku symbole kolorowych ikonek i jeśli na niej kliknę to otwiera się okno wyszukiwania a jeśli prawoklikiem to otwiera się okno z poleceniami. Pierwsze to wyszukaj, drugie otwórz, trzecie eksploruj i dalej juź normalnie. Jeśli kliknę na otwórz to otwiera się zawartość dysków. Przedtem było pudełko czyli właściwa ikona dysku taka jak jest w opcjach folderów.
Czyli mam rozumiec ze problemem jest niewłasciwe wyswietlanie ikon dysków czy zła kolejnosc akcji spod prawoklika ??
Na ikony dysków jest trik w rejestrze opisany w przyklejonym temacie, natomist na kolejnosc akcji rowniez jest rozwiazanie. Trzeba dodać plik do rejestru, ktory znajdziesz w wielu tematach na forum.Słowa kluczowe: "wyszukaj zamiast" zaznacz szukanie wszystkich słow oraz dział XP.
Na ikony dysków jest trik w rejestrze opisany w przyklejonym temacie, natomist na kolejnosc akcji rowniez jest rozwiazanie. Trzeba dodać plik do rejestru, ktory znajdziesz w wielu tematach na forum.Słowa kluczowe: "wyszukaj zamiast" zaznacz szukanie wszystkich słow oraz dział XP.
Strona 1 / 1