Niepotrzebne Pliki w katalogu Windows

mam takie pytanie, ktore pliki mozna usunac z folderu Windows by uszczuplic jego zawartosc ? mam conajmniej 30 folderow o takiej nazwie $MSI31Uninstall_KB893803v2$

mozna je usunac ? i druga sprawa mam ukryty folder installer, czy nic sie nie stanie jak usune jego zawartosc ?

Odpowiedzi: 4

Czy przywóciłeś do niego prawa czy nie, to i tak zajmuje tyle samo. Róźnica polega na tym, ze teraz moźesz na oczy zobaczyć ile faktycznie waźy.
SVI to katalog przywracania, o ile przywracanie na dysku systemowym to dobra rzecz to na pozostałych moźesz sobie je darować. Po prostu wyłącz ten mechanizm na wszystkich dyskach oprócz systemowego, katalog powinien sie opróźnić.
Bobi
Dodano
14.03.2006 20:16:57
Moźesz zrobić tak.
Yoda
Dodano
14.03.2006 20:13:49
a mam jeszcze jedno pytanie, jesli moglbys rebe odpowiedziec, na dysku D mam folder System Volume Information, pozostalosc po starym systemie wazne to dla mnie bo przywrocilem sobie do niego prawa i zajmuje az 5 giga czy moge usunac jego zawartosc ? i jego jesli system mam na C:/
Sabotage
Dodano
14.03.2006 20:05:15
Pliki uninst mozesz pousuwać – to pozostąłość po instalacji poprawek umozliwiająca ich deinstalację i przywócenie wcześniejszych wersji plików. Jeźlei więc wszystk odziała prawidłowo moźna te foldery traktować jako zbędny balast.
Potej operacji trzeba tylko wyczyścić wpisy w dodaj/usuń z odniesień do tych poprawek – mozna teog dokonać np. jakimś regcleanerem i uporządkowanie w nim zawartości zakładki "dodaj/usun".

Z zawartością folderu installer juź tak rózowo nie jest . Niby ta zawartość juz do niczego przydsatna być nie powinna, ale zdarza się źe jednak xczasem znajdujący się w nim plik czy folder zawiera informacje ,z ktorych systme korzysta.
Musialbyś przenieść zawartość do innej lokalizaći i przetestować zachowanei systemu.
Rebe
Dodano
14.03.2006 19:53:20
Sabotage
Dodano:
14.03.2006 19:44:11
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1