Niepotrzebna przeszkoda przy otwieraniu Windows

Hej!
Gdy włączam kompa przed startem systemu otwiera mi się okno źeby wpisać hasło uźytkownika. Hasło jest puste więc zawsze klikam OK.
Jak zrobić źeby system domyślnie logował do tego?

Odpowiedzi: 5

Jesli chcesz tylko zeby sie programy nie uruchamialy to w msconfigu zakladka uruchamianie musisz odhaczyc te wpisy ktore Cie interesuja.

Pomocny moze byc program StartUp Organizer (www.google.pl), w nim mozna odhaczac wpisy i usuwac te stare bez recznej ingerencji w rejestr.

Pozdrawiam.
extrim
Dodano
27.02.2005 10:38:43
witam,

mam pytanko w kwestii tego linka pomocniczego do roznych ustawien systemu, a dokladniej msconfig ( http://www.centrumxp.com.pl/forum/viewtopic.php?t=29728#Usuwanie%20nieuźywanych%20pozycji%20z%20msconfig)

Nie wiem, czy dobrze zrozumialem, ale ja mam kilka takich wpisow do usuniecia, tyle tylko, ze to nie sa wpisy po usunietych programach, tylko wpisy od programow, ktore po prostu nie maja sie niepotrzebnie ladowac ze startem systemu (zalacznik). Czy jesli usune je z rejestru (na czym sie nie znam specjalnie, ale podejrzewam, ze wystarczy dotrzec do miejsca, ktore jest w tej ramce obok podane poprzez sciezke), to czy te programy przestana mi dzialac? Czy dalej bedzie wszystko z nimi OK, ale nie beda mi spowalnialy niepotrzebnie kompa przy starcie systemu (na dole listy – czego juz na screenie nie widac – mam np. jeszcze stary wpis do msblast ;–) )

Z gory dzieki za pomoc i odpowiedzi.

ps. chcialem wrzucic zalacznik, ale cos nie widze tej opcji :( czy to tylko dla rozpoczynajacych nowy temat, a dla odpowiadajacych juz nie?
t123
Dodano
27.02.2005 10:23:10
:shock:
Pan i pastuch
Dodano
27.02.2005 00:23:10
Pan i pastuch:
chyba zle sie domyslasz, przeciez to dzial XP! ;)

1MarcineK1:
odpowiedzi poszukaj na:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=29728#Autologowanie%20do%20systemu
extrim
Dodano
27.02.2005 00:20:04
Domyślam się źe 98. nic na to nie poradzisz. Ale słyszłem źe są jakieś programiki co dają radę nie wiem jak dzaiałają więc przekonasz się jak zainstalujesz ja osobiście bym nie prubował.
Pan i pastuch
Dodano
26.02.2005 23:43:11
1MarcineK1
Dodano:
26.02.2005 23:30:57
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1