Niemożność usunięcia urządzenia w Menedżerze urządzeń

Szukam sposobu lub/i programu do usuwania z systemu XP urządzeń figurujących w Menedżerze urządzeń. Bywa tak, że chcę odinstalować jakieś urządzenie i nie jest to możliwe z jakiegoś powodu w wspomnianym Menedżerze. Po prostu chciałbym to zrobić mimo ‘protestu’ systemu.

Odpowiedzi: 6

[b]Alvin[/b] - z różną regularnością i bez specjalnych priorytetów uznaję za dobry RegCleanera i w zupełności mi on wystarcza. I nie nadepnąłeś - a w każdym razie nic nie zauważyłem :) [b]Ucho[/b] - ubawiłeś mnie :mryellow: Witam zatem w klubie nawiedzonych o:)
XanTyp
Dodano
22.05.2008 18:26:43
  • Alvin 23.05.2008 00:13:37

[quote=XanTyp] - z różną regularnością i bez specjalnych priorytetów uznaję za dobry RegCleanera i w zupełności mi on wystarcza...[/quote] Mam ten prog z 2004 roku, ale znajdę nowszy. ------ dodałem: Nie znalazłem nowszej wersji tego proga, ale jego twórca wypuścił jv16 PowerTools, a tego używam od pewnego czasu i dosyć mi się podoba. [b]Ucho[/b] podesłał mi pdfa na interesujący mnie temat, w którym jest mowa o utworzeniu nowej zmiennej środowiskowej: devmgr_show_nonpresent_devices, której ustawienie na 1, zwiększa możliwości manipulacji zainstalowanymi urządzeniami. Nie mam pojęcia na ile to jest bezpieczne, ale pobawiłem się tym. Jak na razie, to o to mi biegało. Dzięki [b]XanTyp[/b], dzięki [b]Ucho[/b].

• Ucho 25.05.2008 22:33:33

[quote=Alvin]Nie mam pojęcia na ile to jest bezpieczne[/quote] Ja też nie :mryellow: , ale stosowałem to parę razy i nigdy nic się nie posypało :lol: (odpukać). v16 PowerTools to praktycznie to samo, ale za 30 dni przestanie działać i nie zainstalujesz już drugi raz. Nowszej wersji Reg Cleanera chyba nie ma. Ja używam tej i ładnie chodzi (pod Vistą zresztą tysz). Poza tym używam jeszcze równolegle Easy Cleanera bo tysz jest oki, a jeden drugiemu nie wadzi. Ponadto i jeden i drugi wykrywają różne rzeczy i tylko się uzupełniają.

Były kiedyś w necie fragmenty książki z rozwiązaniem tego problemu (Windows XP Hacks), ale patrzę, że już nie dają tych plików. Mogę Ci podesłać na maila pliczek w pdf-ie. PS. [b]XanTyp[/b], ty maniaku, a już myślałem, że to tylko ja taki czubek jestem, ale widzę, że nie jestem osamotniony:mryellow: Pozdrawiam :lol:
Ucho
Dodano
22.05.2008 17:47:54
Nigdy na nie pracowałeś na noc i nie miałeś problemu z zaśnięciem o poranku?
XanTyp
Dodano
21.05.2008 18:36:28
Usunąć, to pewnie nie usuniesz, ale jeśli z prawokliku wybierzesz opcję "Odłącz" to powinno to zniknąć z listy. Poza tym - wyczyść rejestr Windowsa - tez nie zaszkodzi. Tyle z moich rad. I wyczułeś mnie. Tylko dla "punktów" tu siedzę. Bom przeogromnie bogaty, mam tylko dla siebie cały sztab informatyków 24/7 i jestem zblazowany do maksimum. Z nudów już nie wiem co z sobą począć, to nabijam sobie staty. Siax, aż tak bardzo to widać?
XanTyp
Dodano
21.05.2008 08:01:10
  • Small Mike 21.05.2008 14:28:09

[quote=XanTyp] I wyczułeś mnie. Tylko dla "punktów" tu siedzę. Bom przeogromnie bogaty, mam tylko dla siebie cały sztab informatyków 24/7 i jestem zblazowany do maksimum. Z nudów już nie wiem co z sobą począć, to nabijam sobie staty. Siax, aż tak bardzo to widać?[/quote] O 5 rano :-k

• Alvin 22.05.2008 14:46:58

[quote=XanTyp]Usunąć, to pewnie nie usuniesz, ale jeśli z prawokliku wybierzesz opcję "Odłącz" to powinno to zniknąć z listy. Poza tym - wyczyść rejestr Windowsa - tez nie zaszkodzi... [/quote] Dzięki [b]XanTyp[/b] . Tak, odłączanie to niestety tylko ćwierć-środek. Rejestr czyszczę dosyć regularnie, ale towarzyszą temu wątpliwości. Mianowicie używam do tego np. dwóch programów, stosując je w różnej kolejności i efekt jest na ogół taki, że jeden program zostawia coś dla drugiego do wyczyszczenia. Zastosowanie po nich trzeciego programu też coś czyści. Zaleciłeś czyszczenie rejestru, to może podsuniesz nazwę jakiegoś softu, który wg Ciebie sprawdza się najlepiej. PS Chyba Ci na nic nie nadepnąłem? Jeśli jednak to ... sorrrry!

Tryb awaryjny? Jakie to urządzenie? Chyba nie procesor :)?
Small Mike
Dodano
19.05.2008 16:44:10
Z jakiegoś powodu? A z jakiego?
XanTyp
Dodano
19.05.2008 15:02:37
  • Alvin 19.05.2008 20:55:09

[quote=Small Mike]Tryb awaryjny? Jakie to urządzenie? Chyba nie procesor :)?[/quote] Procek jeszcze nie tym razem ;) Chodzi mi o takie urządzenia, które nawet w trybie awaryjnym nie dają się usunąć, a tam właśnie widać, że są i zawadzają. Na przykład niektóre stery Twaina, kart TV, a ostatnio miałem przeprawę z jakimś urządzeniem sieciowym. [quote=XanTyp]Z jakiegoś powodu? A z jakiego?[/quote] Bo przeszkadzają przy instalacji nowej wersji. ------------ PS Liczę na to, że macie dla mnie jakąś radę, a nie chodzi Wam tylko o punkty.

Alvin
Dodano:
18.05.2008 13:40:12
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1