Niemam dostępu do niektórych folderów. POMOCY!!!!

ostatnio musiałem naprawić system poprzez instalacje świerzej wersji, ale po naprawie okazało sie źe poprzednio uźywany przezemnie profil nie jest dostępny. dokładniej mówiąc wchodze w C:/documents and setings/moj profil a tam niby są wszystkie foldery takie jak "ulubione" "moje dokumenty" "pulpit" itp mam w tych folderach waźne dokumenty ale jak klikam w te foldery to wyskakuje komunikat źe ten folder nie jest dostępny i źe Odmowa dostępu. Jak sprawdzam te foldery we własciwościach to pokazuje mi źe są puste. Ale jak sprawdzam folder w którym one sie znajdują czyli "moj profil" to pokazuje źe jest w nim ponad 3GB. Jak mam odzyskać dostęp do tych folderów?? niemoge z nimi nic zrobić. Ani usunąć ani skopiować, dosłownie nic.
POMOCY
P.S. format partycji to NTSF

Odpowiedzi: 6

Niemam pojęcia jak mogłem przegapić ten szczegół z aktywowaniem zakładki "zabezpieczenia" :shock: musiałem być chyba slepy. Wielkie dzięki za pomoc. juz wszystkie foldery sobie odblokowałem :D
Sory źe zawracałem głowe :wink:
browarnicy
Dodano
24.02.2005 03:11:11
No nie wszystko chyba,bo jakoś do tego by w opcjach folderów – widok – odhaczyć uźyj prostego udostępniania – ta opcja jest domyslnie włączona i to "blokuje" dalsze dzialania – nie doszedłeś.
Naprawdę o tym jak przejmować uprawnienia juź tyle razy było, źe ........ słów szkoda.

http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538 – pkt 11 i 11.1 skoro masz awersję do archiwum tego forum.
Rebe
Dodano
23.02.2005 20:26:41
czytałem chyba juź wszystko i niemoge znaleźć
np. źeby udostępnić jakiś folder nalezy wejśc prawym przyciskiem we własciwości danego folderu albo pliku i tam kliknąć zakładke zabezpieczenia. Wszystko pięknie tylko źe pomimo tego iź mam format NTSF to we właściwościach niema źadnej zakładki "zabezpieczenia" ani niczego co by to przypominało
naprawde prubowałem juź wszystkiego i jak dotąd to jedynym rozwiązaniem działającym umnie jest odzyskanie hasła z tego pliku "ntuser.dat"
ale jak masz lepsze pomysły to prosze je podać bo ja niemoge niczego znaleźć co by umnie działało
browarnicy
Dodano
23.02.2005 19:40:18
Chyba jednak zamiast poczytać wg wzoru kombinujesz jak koń pod górę.
Raz jeszcze – poczytaj i przestaniesz mieć "odmowę dostępu".
Rebe
Dodano
23.02.2005 18:46:44
chyba juź wiem na czym polega froblem
mianowicie w kazdym profilu znajduje się ukryty plik ntuser.dat w którym jest zawarte hasło. Hasło to jest porównywane z hasłem zawartym w kluczy rejestru danego profilu. z powodu przeinstalowania windowsa hasło w kluczu rejestru jest inne niź w pliku ntuser.dat Teraz musze jakoś zajrzeć do tego pliku i wyodrębnić to hasło. Problem jednak w tym źe niemam dostępu do tego pliku, więc musze się do niego włamać.
Zatem potrzebuje pilnie jakiegoś dobrego programiku który włamie się do tego pliku.
Znacie moźe jakiś??
browarnicy
Dodano
23.02.2005 18:27:40
"uprawnienia", "dziedziczenie uprawnień", "przejmowanie uprawnień" – zwroty kluczowe do wykorzystania przy wyszukiwaniu informacji w archiwum forum lub pomocy systemu windows.
Po lekturze będziesz wiedział jak sie od tych folderów dostać.
Rebe
Dodano
23.02.2005 08:03:28
browarnicy
Dodano:
23.02.2005 05:08:56
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1