niektóre strony nie uruchamiają się
Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie. Wiem iż moje pytanie może poirytować co bardziej doświadczonych użytkowników forum ... ponieważ takich pytań jest już kilka w sieci, ale zapewniam iż starałem się znaleźć rozwiązanie i jej nie znalazłem. A dokładniej - znalazłem- zrobiłem wszystko co znalazłem w poradach i nic nie poskutkowało. Jenynym wnioskiem jaki udało mi się wysnuć jest to iż każdy taki problem jest dość indywidualny - i dlatego właśnie postanowiłem w desperacji napisać tego postam.
Więc może po tym przydługim wstępie przejdę do sedna:
Problem:
Niektóre strony nie chcą mi się ładować. a dokładniej rzecz ujmując chodzi o strony microsoftu - wszelakie strony microsoftu. Co powoduje iż nie mogę zassać nawet głupiego net.framework czy innych takich.
Objaw:
Pokazuje mi komunikat: ie-nie mozna wyświetlić strony, ff - nie odnaleziono adresu, to samo jest w chromie.
Fakty:
System świeżo postawiony (XP sp2)
Admin sieci nic nie blokuje ponieważ na innym komputerze wszystko jest ok.
Zabezpieczenie jakie posiadam to: outpost security suite 2009 - wcześniej ( przed reinstalem systemu) również go używałem i wszystko było ok.
Zestaw programów taki sam jak przed reinstalem
Nie wiem. Może ktoś z was zechce zerknąć mi w raport z combofix albo czegoś takiego. Lub jakiejkolwiek porady mi udzieli.
będę niezmiernie wdzięczny.
Odpowiedzi: 5
Avant Browser - to jest obiektywny test. Opera robi też problemy więc jest marnym porównaniem.
Spróbuj za pomocą przeglądarki Opera. Jeżeli problem się powtórzy, można wykluczyć winę przeglądarek.
A SP3?
Spróbuj jeszcze tego firewalla zneutralizować na chwilę...Masz na pewno oryginalny system, a nie jakieś "fix'a"?
niech ktoś pomoże.
Strona 1 / 1