Niedziałjący menadżer urządzeń windows. Jak to naprawić?
Witam.
Niestety nie działa mi menadżer urządzeń windows. Kiedy chce w niego wejść otwiera mi się komunikat:
Nagłówek: mmc.exe - Nie można znaleźć składnika.
Komunikat: Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono apphelp.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem.
Jak można to naprawić?
Dzięki z góry za pomoc.
Odpowiedzi: 4
Pomogło przekopiowanie ręczne pliku o nazwie zdaje się APPHELP.DL_ z płyty z windowsem XP do katalogu WINDOWS\system32 i zmiana jego nazwy na apphelp.dll .
:mryellow:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?p=1005742&sid=38f401c1392c13e464adc3196ade4323
A skąd mam wiedzieć w jakiej ścieżce znajdował się ten plik i gdzie go wsadzić? Poza tym prawdę mówiąc podejrzewam że to nie jedyny plik który brakuje w systemie bo sterowniki od karty sieciowej i muzycznej zaczynają się sypać. Któregoś razu odinstalowywałem jakiś program i pojawił mi się komunikat że składniki windows zostały odinstalowane i należy włożyć płytę CD z windowsem do napędu. Nie chciało mi się :( i dałem (_)_) wtedy... Czy wie ktoś jak to naprawić można?
Poszukaj tego pliku którego ci brakuje... Jeśli nie ma użyj płyty Windowsa... Znajdź ten plik... Pewnie nazwa będzie w formacie 8.3 ale nie ważne... Skopiuj go na dysk i np. WinRarem wypakuj go z starego pliku... czyli dl_ na normalny dll... Podmień i spróbuj czy działa...
Strona 1 / 1