niedziała RemoteCenter w SB Live! POOMOCY PILNIE z gory dzie

witam mam problem! na wstepie powiem ze uzywałem szukaczki i nic nie znalazłem!

zainstalowalem swoje BS Live! 5.1 wszystko gra ładnie tylko jak chce uruchomic panel sterujacy kartą to wyskakuje takie cos "unable to detect any Creative remote control receiver RemoteCenter will exit

Please ensure that you have a functioning remote control receiver installed in your system"

Co robic bo z tego co ja rozumiem to czegos mi brakuje a system zainstalowałem jakies 5 minut temu :) POMOCY !!

Odpowiedzi: 8

McScr@by:
BTW SLAY3R jak się pojawi to moźe coś zaproponuje bo on jest obeznany w kartach Creative.

SLAY3R nie wie co by tu poradzić. Tak jak pisał McScr@by napisz do pomocy technicznej.
SLAY3R
Dodano
03.08.2004 19:30:26
nie mam w starcie.... kurcze i co tu robić ?
12345
Dodano
03.08.2004 17:31:13
Zabiłeś modemowców tym screen`em :P :mrgreen: .
Zobacz czy nie masz w START Creative Disable Remote Control i z tamtego miejsca wyłącz jeśli nie to sorry ale nie maim innych pomysłów za wyjątkiem kontaktu z Supporrt Creative Polska i kombinowania z sterami.
BTW SLAY3R jak się pojawi to moźe coś zaproponuje bo on jest obeznany w kartach Creative.
McScr@by
Dodano
03.08.2004 17:29:31
ale zeby wejsc tam gdzie dales zdjecia trzeba uruchomic REMOTE CENRTER a to mi nie działa!!!!! jak chce uruchomic to co zaznaczylem na zdjeciu to wyskakuje ten blad ktory podałem..
12345
Dodano
03.08.2004 16:45:18
"Unable to detect any Creative remote control receiver RemoteCenter will exit.

Please ensure that you have a functioning remote control receiver installed in your system"

Niezdolny by wykryć odbiornik zdalnego sterowania, RemoteCenter zostanie zamknięte.

Proszę upewnij się , źe masz działające urządzenie odbiorcze sterowania zdalnego zainstalowane w Twoim systemie.

Tia wyłącz Remote Control :
McScr@by
Dodano
03.08.2004 16:18:36
jak mam wylaczyc remote control jak to wlsnie remote kontrol nie działa!!! dzwiek gra i dziala dobrze ale to wlasnie remote center nie dziala

ale mam najnowsze sterowniki! sprawdzaielm na stronce Creativa na Auto–update i mowilo ze mam najnowsze ! dostalem je razem z karta ze sklepu. ale jak cche zainstalowac jakies inne sciagniete z neta to jest inny blad ze nie mam zadnej carty sound blaster podlaczonej do kompa!! :((((
12345
Dodano
03.08.2004 16:01:36
Masz pilota do tej karty :?:
Odbiornik pilota podłączony :?:
Jeśli nie masz pilota to wyłącz w opcjach Creative Remote Control i zobacz wtedy.
McScr@by
Dodano
03.08.2004 14:14:49
Na 90 % to stare stery pod Live 5.1.
Na 98 i Me na pewno by chodziło ale.....na Xp nie.
Starsze sterowniki są niekompatybilne z Xp, i instalowany jest tylko sterownik dzwięku,bez dodztkowych opcji.
Np. Play Center ,Recoder itp.
Wydaje mi się źe to jest raczej to.
Odnośniki do nowych sterowników w szukajce forumowej.
Są na 100 %.
MarcinX
Dodano
03.08.2004 14:02:39
12345
Dodano:
03.08.2004 12:52:05
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1