Nieczynna ikona Stacja dysków CD
W oknie Mój komputer widać moje napędy:
Stacja dysków DVD-RAM (E) - nagrywarka LG
Stacja dyskow DVD (F) - naped wirtualny Alcochola.
Od pewnego czasu pojawił mi się dodatkowy "dziki" nie zwiazany z niczym i niewidoczny nigdzie prócz okna Moj komputer trzeci napęd:
Stacja dysków CD (H)
Nie widzi jej Nero, Alkochol, Menedżer urzadzeń, narzędzie "Zarzadzanie dyskami". Stacja ta ma wszyskie atrybuty Stacji dyskow CD. Chciałbym się pozbyć tego "czegoś" ale nie mogę znaleźć sposobu.
[url]http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b611942c519e237a.html[/url]
Odpowiedzi: 3
Przepraszam, ale sprawa sie wyjaśniła. Mój syn zainstalował bez powiadomienia mnie o tym UltraIso 8.6
i ten program utworzył taki napęd.
[quote=vtu]W oknie Mój komputer widać moje napędy:
Nie widzi jej Nero, Alkochol, Menedżer urzadzeń, narzędzie "Zarzadzanie dyskami". Stacja ta ma wszyskie atrybuty Stacji dyskow CD. Chciałbym się pozbyć tego "czegoś" ale nie mogę znaleźć sposobu.
[/quote]
podmontuj obraz [wypróbuj różne formaty] i sprawdzisz czy to jakiś "figurant" czy faktycznie wirtualny CD. A tak w ogóle jeśli Ci przeszadza to do managera urządzeń i jeśli jest widziany w napędach CD/DVD prawą myszą na niego i odinstaluj
Wygląda również na napęd wirtualny , może od Nero .Spróbuj uruchomić Nero Drive Image .Jeśli aplikacja się uruchomi i nie będzie zapytania czy chcesz włączyć dodatkowy napęd , to znaczy ,że to, to.
Strona 1 / 1