Niechciane przywracanie systemu
Witam,
Zdaje się, źe takiego tematu tutaj jeszcze nie było.
Otóź, po wyłączeniu opcji przywracania systemu, system w dalszym ciągu przywraca się do przedostatniego stanu.
Mimo, źe wywaliłem równieź zawartość folderów System Volume Information.
Nie da się np zmienić układu ikon na pulpicie, dopóki nie wrzucę na pulpit nowych rzeczy. Tzn da się, ale po ponownym uruchomieniu układ ikonek wraca do poprzedniego stanu.
Kilka razy Windows instalował juź mojego usb–pen'a, a niestety za kaźdym razem musi się on instalować od nowa.
Ustawienia niektórych programów nie dają się zmienić (tzn dają, ale po ponownym uruchomieniu kompa wracają do poprzedniego stanu).
To tak, jakby przywracanie systemu działało, choć jest wyłączone. Ale jak jest naprawdę – nie wiem.
Pomocy pliiis.
Pozdro
Zdaje się, źe takiego tematu tutaj jeszcze nie było.
Otóź, po wyłączeniu opcji przywracania systemu, system w dalszym ciągu przywraca się do przedostatniego stanu.
Mimo, źe wywaliłem równieź zawartość folderów System Volume Information.
Nie da się np zmienić układu ikon na pulpicie, dopóki nie wrzucę na pulpit nowych rzeczy. Tzn da się, ale po ponownym uruchomieniu układ ikonek wraca do poprzedniego stanu.
Kilka razy Windows instalował juź mojego usb–pen'a, a niestety za kaźdym razem musi się on instalować od nowa.
Ustawienia niektórych programów nie dają się zmienić (tzn dają, ale po ponownym uruchomieniu kompa wracają do poprzedniego stanu).
To tak, jakby przywracanie systemu działało, choć jest wyłączone. Ale jak jest naprawdę – nie wiem.
Pomocy pliiis.
Pozdro
Odpowiedzi: 4
Niestety i to nie pomogło (usługa była wyłączona).
"Reinstal" systemu podziałał ;)
"Reinstal" systemu podziałał ;)
Naleźy jeszcze wyłączyć usługe przywracania w konsoli usług. Start–>Uruchom–>services.msc. Znajdź usługę przywracania i zaznacz wyłączony.
Dzięki...
...ale to jednak nie to.
Chodzi o to, źe nie mam tam takiej wartości w rejestrze :–(
P.S. Nie mam pojęcia co ja takiego zrobiłem, źe Winda się na mnie w ten sposób mści ;–)
...ale to jednak nie to.
Chodzi o to, źe nie mam tam takiej wartości w rejestrze :–(
P.S. Nie mam pojęcia co ja takiego zrobiłem, źe Winda się na mnie w ten sposób mści ;–)
to chyba nie przywracanie.
Strat –> uruchom –> regedit –> OK
klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer usuwasz wartość NoSaveSettings
Strat –> uruchom –> regedit –> OK
klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer usuwasz wartość NoSaveSettings
Strona 1 / 1