Niechciana ikona na pulpicie
Instalowałem sobie bluesoleil do bluetooth'a na USB no i wrąbał mi ikonę Bluetooth places na pulpit.
Jako że nie lubie ikon na pulpicie (mam tylko dwie: mój komputer i kosz) chcę się jej pozbyć oczywiście.
Ale jest to na tyle sprytne że dziadostwo zainstalowało sie na pulpit i mozna z tego zrobić skróty tylko i wyłącznie, ani nie można przenieść do szybkiego uruchaniania, ani usunąć brutalnie... w zadnym katalogu PULPITU w systemie tegoż pliku nie znalazłem...
w menu pod PPM do wyboru są pozycje:
- otwórz (dając wyzej wychodzi się do pulpitu, wyzej nie da rady oczywiście)
- eksploruj
- utwórz skrót
po utworzeniu skrótu ikona pliku znajduje się w c:\windows\system32\BsShell.dll
prosze o porady jak to wywalić (przenosząc) z pulpitu
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
Najprawdopodobniej. Próbuj, nic Cię to nie kosztuje przecież.
Nazwa klucza : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace\{32B4C379-4AC0-45F2-939C-D4E7ADA56DC5}
(Domyślna) REG_SZ My Bluetooth Place
Removal Message REG_SZ @C:\WINDOWS\system32\bsshell.dll,-300
No dobra, to skoro mam już ten klucz, to wywalenie go spowoduje usunięcie ikony z pulpitu, jak i z exploratora, domyślam się...
a jak bym te wartości przeniósł do tego klucza:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace
to wtedy mi wrzuci to do okna mojego komputera mam rozumieć ??
GUID :P :D
Będzie to dokładnie SID {6af09ec9-b429-11d4-a1fb-0090960218cb}
Oglądnij podjlucze klucza HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace - którys z nich może być tą ikoną. Jak znajdziesz który to jest to go skasuj.
Strona 1 / 1